Bekijk ons aanbod van historische films.
De films zijn tweedehands en daarom scherp geprijsd!
Wees er snel bij, want op=op.


1492: Conquest of Paradise

Christopher Columbus maakt een ontdekkingsreis naar Amerika. Columbus weet koningin Isabel van Spanje over te halen om zijn volgende expeditie te steunen. Hij wil naar het westen varen om zo in het Oosten een nieuwe handelsroute naar Azië te vinden. Zijn ambitie om in vrede met de oorspronkelijke bevolking van de Nieuwe Wereld te leven wordt tegengewerkt door zijn volgelingen die er slechts op uit zijn het land en de bewoners uit te buiten.

 

- Nederlands ondertiteld, speelduur 149 minuten, leeftijd vanaf 16 jaar.

- In nette staat.

1492: Conquest of Paradise

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

10,000 BC

Roland Emmerich, de regisseur van Independence Day en The Day After Tomorrow, komt met een geweldig nieuw avontuur over een tijd waarin mammoeten de aarde deden schudden en mystieke geesten de menselijke bestemming bepaalden. Dit schouwspel vol speciale effecten is een overweldigend verhaal over de eerste held (Steven Strait), die een gedurfde reis begint om zijn ontvoerde geliefde (Camilla Belle) te redden en om aan zijn voorspelde bestemming te voldoen. Hij vecht tegen een sabeltandtijger en andere prehistorische roofdieren, reist door onbekende gebieden, vormt een leger en ontdekt een vooruitstrevende verloren beschaving. Daar voert hij het gevecht aan om haar te bevrijden - en wordt zo de held van de tijd waarin de legende begon.

 

Nederlands ondertiteld, speelduur 104 minuten, leeftijd vanaf 12 jaar.

In goede staat.

10,000 BC

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Alexander

lexander de Grote, één van de grootste militaire intellecten uit de wereldgeschiedenis. Hij veroverde in zijn tijd vrijwel het hele gebied dat toen als de de beschaafde wereld te boek stond. Er werd hem door zijn leraar Aristoteles bijgebracht dat de Griekse beschaving de meest ontwikkelde ter wereld was. Alexander bouwde uiteindelijk een imperium op van Macedonië, Egypte, Syrië, Perzië tot Klein-Azië.

 

Nederlands ondertiteld, speelduur 168 minuten, leeftijd vanaf 16 jaar.

In goede staat.

Alexander

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

All Quiet on the Western Front

All quiet at the Western Front is de veelgeoemde verfilming van Erich Maria Remarque's verwoestende verhaal over een vernietigde generatie. In 1914 gaan een aantal schoolvrienden naar het oorlogsfront. Eenmaal daar wordt de keiharde werkelijkheid duidelijk.

 

- Nederlands ondertiteld, 150 minuten, leeftijd vanaf 16 jaar.

- In nette staat.

All Quiet on the Western Front

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

American History X

Een gezin wordt in dit onthutsende drama uit elkaar gerukt. Danny Vinyard is een tiener die helemaal onder invloed staat van zijn oudere broer, de skinhead Derek. Derek heeft de pest aan iedereen die anders is dan hij. Als Danny op school een enthousiast verslag maakt over Hitler's 'Mein Kampf', stelt het schoolhoofd hem voor de keus, of een opstel schrijven over zijn broer Derek, of van school getrapt worden.
Derek's haat tegen andere rassen vloeit voort uit de moord op zijn vader. Hij sluit zich aan bij een bende en gaat van slecht tot erger. Derek vormt zijn eigen bende en belandt uiteindelijk voor moord in de gevangenis. Weer vrij, is Derek veranderd en heeft hij innerlijke rust gevonden. Hij beseft dat hij er door zijn eigen bende was bijgelapt en wil nu een aantal mensen een lesje leren, waaronder zijn eigen broertje.

 

- Nederlands ondertiteld, speelduur 120 minuten, leeftijd vanaf 16 jaar.

- In nette staat.

American History X

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Anna Karenina

Rusland 1890. Tussen de rijkste mensen uit de historie, leeft een zeer respectable vrouw. Tot het moment, dat ze oog in oog komt te staan met verleiding. In deze verfilming van Leo Tolstoys klassieke roman ziet men een vrouw, die ondanks het geroddel en de offers die ze moet brengen, society negeert. Anna Karenina, echtgenote en moeder, begint een hartstochtelijke affaire met de onstuimige Vronsky. Zij schokt society en verdriet overheerst haar familie.

 

- Nederlands ondertiteld, speelduur 108 minuten, voor alle leeftijden.

- In nette staat.

Anna Karenina

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Anne Frank, Diary of

Het verhaal van Anne Frank is al vele malen verteld, natuurlijk in de eerste plaats door haarzelf in haar wereldberoemde dagboek. Deze verfilming toont een ongekend intiem beeld van het joodse meisje en de dingen die haar bezighielden. We volgen de gebeurtenissen die ertoe leiden dat zij en haar familie hun toevlucht nemen in het Achterhuis. We zien hoe Anne haar gedachten en gevoelens deelt met haar denkbeeldige 'dagboekvriendin' Kitty, en hoe ze verliefd wordt op haar 15-jarige mede-onderduiker Peter. En bij dat alles zijn we ons bijna voelbaar bewust van de constante Nazi-dreiging...

 

Nederlands ondertiteld, speelduur 120 minuten, leeftijd vanaf 12 jaar.

In nette staat.

Anne Frank, Diary of

€ 2,50

 • Uitverkocht

Apocalypse Now

De film volgt de reis van Kapitein Willard (Sheen), een spion van het Amerikaanse leger. Willard wordt op een gevaarlijke missie gestuurd, de rivier Cambodja in volgen, om daar Kurtz, een voormalig Amerikaans kolonel, nu deserteur, krankzinnig en onbestuurbaar te vinden. Willard’s opdracht is om Kurtz te doden. Kurtz’s massieve, mysterieuze, Buddha-achtige gestalte heerst over een groep Montagnaardse inboorlingen in een afgelegen oerwoudcomplex, overladen met afgehakte hoofden en hangende, rottende lijven.

 

- Nederlands ondertiteld, 197 minuten (extra lange versie van 49 minuten extra), vanaf 16 jaar.

- In nette staat.

Apocalypse Now

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Apollo 13 - special edition

Onbetwiste special edition met twee discs. Ron Howard regisseerde deze meeslepende thriller vol spanning over een "routineuze ruimtevlucht".

Apollo 13 vertelt het waargebeurde verhaal over de moed, het geloof en de inventiviteit die nodig waren om een groep dappere astrounauten, onder leiding van Jim Lovell (Tom Hanks) terug naar 'huis' te halen nadat hun ruimteschip beschadigd raakte op duizenden kilometers van de aarde.

Ruim 6 uur extra materiaal, waaronder audiocommentaar en the making of.

 

- Nederlands ondertiteld, voor alle leeftijden. 2 dvd's.

- In nette staat.

Apollo 13 - special edition

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Asterix en Obelix: Missie Cleopatra

Egypte, onder het bewind van Cleopatra (Monica Bellucci), is onder heerschappij gevallen van het Romeinse rijk. althans, dit beweert Caesar (Alain Chabat).

De mooie en trotse Cleopatra laat deze opmerking niet op zich zitten en gaat met hem een weddenschap aan. als het haar lukt om binnen drie maanden een prachtig paleis te bouwen in het midden van de woestijn, zal hij publiekelijk toegeven dat het Egyptische volk het grootste is van alle volkeren. voor deze bijna onmogelijke taak neemt Cleopatra de beste architect van Alexandrië aan, Numérobis (Jamel Debbouze). als hij deze opdracht klaarspeelt, zal ze hem overladen met goud en geschenken. Zo niet; wordt hij voor de krokodillen geworpen. Numérobis roept de hulp in van Asterix & Obelix (Christian Clavier & Gérard Depardieu). Ook hun trouwe vriend, druïde Panoramix (Claude Rich), de brouwer van de onoverwinnelijk makende toverdrank zal zijn steentje bijdragen. Echter haalt Amonbofis (Gérard Darmon), de vaste architect van Cleopatra, alles uit de kast om onze vrienden te dwarsbomen. Iets wat hij uiteraard beter niet kan doen...

 

- 106 minuten. Leeftijd vanaf 6 jaar. Nederlands ondertiteld.

- Dvd is in nette staat.

Asterix en Obelix: Missie Cleopatra

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Asterix en de Olympische Spelen

De beeldschone prinses Irina heeft haar hart verloren aan de Galliër Hartstochtelix, maar Caesar’s zoon Brutus heeft zijn oog op haar laten vallen. Prinses Irina rest niets anders dan te verklaren dat ze zal trouwen met de winnaar van de Olympische Spelen.
Asterix en Obelix worden uitgekozen om als afgevaardigden van de Galliërs deel te nemen aan de Spelen. Doping is niet toegestaan dus wordt het gebruik van het beroemde magische toverdrankje verboden. Het duo zal op eigen kracht moeten winnen...

 

- Special 2 disc edition: in originele en Nederlands gesproken versie.

- In mooie staat, leeftijd vanaf 6 jaar.

Asterix en de Olympische Spelen

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Aviator, The

Een meeslepende film over de legendarische Howard Hughes; miljonair, filmmaker en vliegenier. De film volgt de excentrieke en bevlogen Hughes terwijl hij telkens weer zijn fortuin of leven op het spel zet om zijn dromen te verwezenlijken. Als filmmaker maakt hij de duurste film tot dan toe; als vliegenier breekt hij snelheidsrecords. Hij heeft affaires met de mooiste vrouwen van Hollywood, waaronder Katherine Hepburn. Howard Hughes heeft de wereld aan zijn voeten. Maar het ongeluk ligt op de loer...

 

- Totale speelduur: 170 minuten. Leeftijd vanaf 12 jaar. Nederlands ondertiteld.

- Dvd is in nette staat.

The Aviator

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Beautiful Mind

Wiskundig wonderkind en supergenie John Forbes Nash Jr. ontdekt halverwege de jaren vijftig een revolutionaire economische theorie. Nash wordt onder anderen opgemerkt door een geheime overheidsorganisatie, die zijn wiskundige talent inschakelen om geheime codes van de communisten te ontcijferen. De toch al wat wereldvreemde Nash gaat langzaam kapot aan de druk en stress van het spionagewerk en de dreiging van de communisten. Terwijl Nash opgevreten wordt door paranoia en schizofrenie, verzorgt zijn vrouw Alicia het kwetsbare gezin. Haar liefde en zorg lijken uiteindelijk het laatste houvast voor Nash.

 

- Totale speelduur: 130 minuten. Leeftijd vanaf 12 jaar. Nederlands ondertiteld.

- Dvd is in nette staat.

Beautiful Mind

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Ben Hur

Beleef met deze prachtige animatiefilm opnieuw de avonturen van Ben Hur, die door zijn beste vriend Messala verraden wordt en gevangen wordt genomen door de Romeinen. Ben Hur weet op spectaculaire wijze te ontsnappen. Eenmaal terug in Jeruzalem, groeit hij uit tot een ware held...
Taalkeuze: Nederlands en Engels

 

- Totale speelduur: 75 minuten. Alle leeftijdden

- In nieuwstaat (nog in verpakking).

Ben Hur

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Beowulf & Grendel

De stad Heorot is al 13 jaar in de greep van het bloeddorstige monster Grendel. De koning roept de hulp in van Beowulf, de grootste krijgsman van het land. Samen met zijn mannen trekt Beowulf ten strijde tegen het helse gedrocht, waarmee hij de woede van Grendels moeder over zich afroept. Daarmee verandert de strijd tussen Beowulf en Grendel in een episch gevecht tussen de krachten van het goede en het kwade.
De legende van Beowulf inspireerde J.J.R. Tolkien tot het schrijven van The Lord of the Rings. Met name liefhebbers van de Lord of the Rings-trilogie zullen genieten van deze spectaculaire fantasy-klassieker.

 

- Nederlands ondertiteld, speelduur 100 minuten, leeftijd vanaf 16 jaar.

- In nette staat.

Beowulf & Grendel

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Che Guevarra

Che Guevara: revolutionair, guerrillastrijder en voor velen nog steeds een idool wiens knappe gelaat, T-shirts, vlaggen en posters over de hele wereld siert. Waarom spreekt Che Guevara bijna 35 jaar na zijn gewelddadige dood nog steeds tot de verbeelding? Deze documentaire vertelt het wonderlijke verhaal van de zoon uit een welgestelde en intellectuele Argentijnse familie, die op jonge leeftijd besloot dat zijn politieke idealen het waard waren om voor te vechten. En zelfs voor te doden. Intelligent en dapper, maar ook meedogenloos en koppig. Als wapenbroeder en rechterhand van Fidel Castro werd hij een legende, maar Che Guevara bleek niet onsterfelijk…

 

- Nederlands ondertiteld, speelduur 96 minuten, leeftijd vanaf 6 jaar.

- In goede staat.

Che Guevarra

€ 3,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Das Leben der Anderen

Oost Berlijn, 1984. Glasnost is nog heel ver weg, de bevolking wordt onderdrukt door de Oost-Duitse geheime politie (Stasi). De Stasi wordt alom gezien als een van de meest effectieve inlichtingendiensten ter wereld. Het doel van de Stasi: alles te weten komen. De succesvolle toneelschrijver Georg Dreyman (Sebastian Koch) en zijn geliefde, de actrice Christa-Maria Sieland (Martina Gedeck), zijn sterren in de DDR. Maar hun acties en vooral gedachten zijn niet altijd in lijn met de ideologie van de socialistische heilstaat. De minister van Cultuur is érg geïnteresseerd in Christa-Maria en geeft Stasi-agent Wiesler (Ulrich Mühe), alias HGW XX/7, opdracht de twee af te luisteren. Boven hun appartement, op zolder, luistert hij dag en nacht hun leven af. Maar hoe meer hij in hun leven wordt gezogen, des te meer moeite heeft hij zijn loyaliteit aan de staat te behouden.

 

- Nederlands ondertiteld, speelduur 132 minuten, leeftijd vanaf 12 jaar.

- Nog in verpakking; als nieuw.

Das Leben der Anderen

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Deer Hunter, the (speciale uitgave)

Vijf vrienden, allemaal werkzaam in de metaalindustrie, brengen het grootste deel van hun leven door bij de hoogovens in een klein stadje in Pennsylvania. In hun vrije tijd beleven ze samen veel plezier aan het jagen op herten. Eén van hen staat op het punt in het huwelijksbootje te stappen en ze bereiden zich allemaal voor op het feest. Maar voor drie van hen is het ook een afscheidfeest want zij staan op het punt om naar Vietnam te vertrekken. Twee jaar later. De oorlog woedt in alle hevigheid en de drie vrienden in Vietnam zitten gevangen in een krijgsgevangenenkamp van de Viet Cong. Ze weten te ontsnappen maar de gruwelen van het kamp blijven hen achtervolgen.
Extra's: commentaar met Michael Cimino, Interviews met Cimino, John Savage en hoofd Fotografie Vilmos Zsigmond, Filmografieën, Fotogalerie, Trailer

 

- Nederlands ondertiteld, 2 dvd's, leeftijd vanaf 16 jaar.

- In nette staat.

Deer Hunter, the

€ 3,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Den Uyl en de affaire Lockheed

In februari 1976 wordt bekend dat een hoge Nederlandse regeringsfunctionaris smeergeld heeft aangenomen van vliegtuigfabrikant Lockheed. Het wordt al snel duidelijk dat hiermee Prins Bernhard wordt bedoeld. Het land is in opschudding als blijkt dat Prins Bernhard daadwerkelijk smeergeld heeft aangenomen. Juliana dreigt met aftreden. De monarchie wankelt.
Wanneer hoge militairen zich met de zaak gaan bemoeien uit solidariteit met de Prins en ook het volk om openheid van zaken vraagt, kan Den Uyl zijn beslissing niet meer uitstellen. Kiest hij voor het behoud van de monarchie of niet? Een politieke thriller én een koningsdrama.

 

- Speelduur 150 minuten, alle leeftijden.

- In nette staat.

Den Uyl en de affaire Lockheed

€ 4,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Der Untergang

Berlijn, april 1945. Het land staat op het punt van de totale ineenstorting. In de straten van de hoofdstad voltrekken zich hevige gevechten van huis tot huis. Hitler heeft zich, met enige van zijn generalen en vertrouwelingen, verschanst in de Führer's Bunker onder de Rijkskanselarij. Onder hen is ook Traudl Junge, Hitler's prive secretaresse, die hem niet in de steek wil laten. Terwijl de situatie buiten escaleert - het Rode Leger rukt immers fors op en in de door bombardementen getekende stad spelen zich wanhopige taferelen af - ondergaat Hitler de ineenstorting van zijn Derde Rijk achter de dikke muren van zijn bunker. En hoewel Berlijn op het punt van vallen staat weigert de Führer de stad te verlaten. Hij wil, zoals zijn architect Speer het wist te vertellen, "op het podium staan als het doek voor de laatste keer valt." Maar Hitler staat niet op het podium. Terwijl de gevolgen van zijn hopeloos verloren oorlog met alle macht over zijn volk heenvallen, werkt de Führer aan zijn eigen aftocht. Slechts enkele uren voor hun gemeenschappelijke zelfmoord trouwt hij met Eva Braun. In plaats van een laatste overwinning komt er een laatste nederlaag, maar ook die moet tot in de puntjes verzorgd worden. Nadat Hitler en Eva Braun de hand aan zichzelf hebben geslagen worden ze verbrand zodat hun lichamen niet in handen van de vijand vallen. Vele van zijn getrouwen kiezen eveneens voor zelfmoord. Goebbels en de overgebleven generalen weigeren zich onvoorwaardelijk over te geven aan de Russen. Als de situatie nog hopelozer wordt besluit Magda Goebbels haar zes kinderen te vergiftigen voordat zij zelf met haar man zelfmoord pleegt. Kort daarna weten Traudl Junge en enige anderen op het laatste moment te ontsnappen uit de bunker...

 

- Nederlands ondertiteld, speelduur 150 minuten, leeftijd vanaf 16 jaar.

- In nette staat.

Der Untergang

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Dresden

Dresden, 1945. Ondanks de oorlog ziet verpleegster Anna haar toekomst met vertrouwen tegemoet. Haar verloofde Alexander werkt als dokter in hetzelfde ziekenhuis, dat gerund wordt door Anna's vader. Terwijl de strijd steeds heviger wordt, zet Anna haar toekomst op het spel door de gewonde Britse piloot Robert in de kelder van het ziekenhuis te verbergen. Dag in dag uit verzorgt ze hem. Ze leert Robert kennen als een zwijgzame maar fascinerende man, waarmee ze veel gemeen heeft. Hun vriendschap groeit uit tot een hartstochtelijke liefde. Door de relatie lopen beiden gevaar. Maar dan ineens verandert alles in Dresden, wanneer de geallieerden een zwaar bombardement uitvoeren waarbij de stad in as wordt gelegd en 35.000 mensen sterven. Wie zal het overleven? Een romantisch verhaal tegen een historische achtergrond in het meeslepende Dresden, de duurste tv-productie uit de Duitse geschiedenis die bij de tv-première maar liefst 13 miljoen kijkers trok.

 

Nederlands ondertiteld, speelduur 144 minuten, leeftijd vanaf 12 jaar.

In nette staat.

Dresden

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Edges of the Lord

Als de nazi's in de herfst van 1943 Kraków (Polen) binnenvallen, wordt het 11-jarige jongetje Romek (Haley Joel Osment) op het nippertje bij z'n ten dode opgeschreven familie weggehaald. Een boer zal hem helpen onderduiken. Verborgen in een aardappelzak begint Romeks avontuur.  De boer smokkelt Romek naar z'n dorp in Oost- Polen. Alhoewel hij daar wordt voorgesteld als een verre neef, wordt z'n joodse achtergrond al snel duidelijk. Romek raakt bevriend met Tolo, de zoon van de boer, en met Maria. Samen zien ze de treinen voorbij trekken die duizenden mensen naar de concentratiekampen brengen. Ondanks de wrede en troosteloze situatie leren de kinderen elkaar uiteindelijk te accepteren en te waarderen, en hopen ze samen te overleven.

 

- Nederlands ondertiteld, speelduur 94 minuten, leeftijd vanaf 12 jaar.

- In nette staat.

Edges of the Lord

€ 1,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Eline Vere

Eline Vere is jong, mooi en rijk, ze is begaafd en ze lijkt geschapen voor het geluk. Een uitbundig en kortstondig leven, dat tragisch wordt omdat het niet wil passen in de conventies van de 19e eeuwse bourgeoisie; dat is het leven van Eline Vere. Haar hang naar volmaakt geluk is zo groot dat het hier onmogelijk verwezenlijkt zou kunnen worden. Haar wil is te zwak om het volmaakte geluk te bereiken over de grenzen van het te kleine Den Haag. Heen en weer geslingerd tussen de werkelijkheid en haar illusies, grijpt ze voortdurend naast het geluk dat ogenschijnlijk voor het grijpen ligt.

 

- Nederlands gesproken, speelduur 132 minuten, voor alle leeftijden.

- In goede staat.

Eline Vere

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Erik the Viking

Het Monty Python team presenteert het verhaal van een Viking-krijger die meer wil dan een leven vol plundering en strijd...

 

Erik's twijfels over zijn levensstijl steken de kop op wanneer hij verliefd wordt op een mooi en onschuldig meisje.. dat hij net heeft vermoord. Niet dat hij haar echt wilde vermoorden, maar in de legendarische Eeuw van Ragnarok is het vermoorden van mensen nogal in de mode zeg maar. Sterker nog een Viking-krijger die voor de lunch nog geen onschuldig persoon heeft omgebracht, wordt eigenlijk gezien als een watje.
Van deze manier van leven heeft Erik dus de buik vol, daarom trekt hij met zijn bende ongeregeld richting Asgaard 'de stad van de Goden' om verhaal te halen.

 

- Nederlands ondertiteld, speelduur 106 minuten, leeftijd vanaf 12 jaar.

- In goede staat.

Erik the Viking

€ 3,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Evita

De film is gebaseerd op de succesvolle gelijknamige musical van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice. Het korte, maar dynamische leven van Eva Peron (Madonna) staat in de film centraal. Evita, werkte zich als vrouw van president Juan Peron (Jonathan Price) vanuit een arm bestaan op tot een van de rijkste, geliefdste en machtigste vrouwen in de wereld. Met haar intelligentie en charme betoverde ze gedurende 7 jaar een land met 18 miljoen inwoners.

 

- Nederlands ondertiteld, speelduur 134 minuten, leeftijd alle leeftijden.

- In nette staat.

Evita

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Far and Away

De arme boerenzoon Joseph en de verwende rijkeluisdochter Shannon ontvluchten gezamenlijk Ierland om hun droom te verwezenlijken. Eenmaal in Amerika moeten zij, beroofd van hun bezittingen, de kost verdienen. Joseph blijkt een getalenteerde bokser en Shannon werkt tegen haar zin in een wasserette. Door een grimmige samenloop van omstandigheden worden zij, net als er een romance ontstaat, van elkaar gescheiden. Bij een spectaculaire race om land komen zij echter weer oog in oog te staan.

 

- Nederlands ondertiteld, speelduur 135 minuten, leeftijd vanaf 12 jaar.

- In nette staat.

Far and Away

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Floris

Floris is de spannende avonturenfilm met Michiel Huisman in de rol van Floris Jr., die zijn vader wil bewijzen dat ook hij een held kan zijn. Dit wilt hij doen door ervoor te zorgen dat het heilige relikwie met wonderlijke krachten nooit in de verkeerde handen terecht zal komen. Samen met Pi (Birgit Schuurman) neemt Floris Jr. het op tegen de Hertogin van Gelre (Linda van Dyck), Van Rossum Jr. (Daan Schuurmans), Kleine Pier (Camilla Siegertzs) en Sergeant Jr. (Kees Boot).

 

- Speelduur 96 minuten, leeftijd vanaf 6 jaar.

- In goede staat.

Floris

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Gladiator

Als winnaar van vijf Academy Awards, waaronder die voor beste film en beste acteur, is Gladiator een verblindende combinatie van intense actie en een buitengewoon verhaal. Ontdek de weergaloze kracht van GLADIATOR, meesterlijk geregisseerd door Ridley Scott, en met een geweldig optreden van Russel Crowe, die door Newsweek werd omschreven als een 'echte meer dan levensgrote held'!

 

- Totale speelduur 148 minuten, Nederlands ondertiteld. Leeftijd vanaf 16 jaar.

- In nette staat.

Gladiator

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Glory

Op 12 april 1861 brak in Amerika de Burgeroorlog uit. Een bloederige strijd tussen de 'Yankees ' en de 'Confederates', die vier jaar duurde en 700.000 mensenlevens heeft gekost. In Februari 1863, krijgt de 25-jarige kolonel Robert Gould Shaw (Matthew Broderick) het commando over een grote groep negers, die zich vrijwillig aangemeld hebben om voor het Noorden te vechten. Ondanks tegenwerking van zijn superieuren en met veel moeite leidt hij deze mannen, die nauwelijks het verschil tussen links en rechts kennen, op tot volwaardige soldaten. Dit regiment vecht niet alleen voor de overwinning, maar ook voor respect en vrijheid. Het regiment dat legendarisch wordt door hun dappere aanval op de onneembare Zuidelijke vesting 'Fort Wagner'.

Glory

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Good Bye Lenin!

Oost Berlijn, november 1989. Alex Kerner heeft een probleem: de muur is gevallen!
Alex's moeder - een trotse DDR burger - ontwaakte zojuist uit haar coma. Nieuws over de triomf van het kapitalisme zou haar fataal kunnen worden. Alex ziet dan ook geen andere oplossing dan de DDR binnen de muren van hun Berlijnse appartement te laten herrijzen. Maar wat begint als een leugentje om bestwil, loopt steeds meer uit de hand...
Good Bye Lenin! Is met meer dan 7 miljoen bezoekers in Duitsland en box-office top 5 notitie in de rest van Europa de meest succesvolle Duitste film van de afgelopen jaren.

 

116 minuten, Nederlands ondertiteld, leeftijd vanaf 12 jaar.

In nette staat.

Good Bye Lenin!

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Great Debaters, the

In dit waargebeurde verhaal vormt professor Melvin B.Tolson een debatteam van zwarte studenten. We spreken over Texas in de jaren 30, en de bevolking heeft te maken met dagelijkse beledigingen, onderdrukking en zelfs lynchpartijen. De politiek radicale Tolson weigert echter te stoppen met zijn inspanningen en stuwt zijn team naar grote hoogte. Door gebruik te maken van de kracht van het woord groeien de jongeren uit tot een nationaal symbool. De prestigieuze Universiteit Harvard nodigt het team uit voor een duel tegen hun eigen debatteam, de nationaal kampioen.

 

Nederlands ondertiteld, speelduur 124 minuten, leeftijd vanaf 12 jaar.

In nette staat.

Great Debaters, the

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Grootste machthebbers 20ste eeuw

Beleef het verhaal van drie van de grootste politici van de twintigste eeuw en hoe zij samen de loop van de geschiedenis bepaalden. Franklin Delano Roosevelt, Winston Churchill en Joseph Stalin zijn de leiders van de drie machtigste landen ter wereld als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Elk van hen bedrijft zijn eigen politiek om de oorlogsmachine van Hitler tegen te gaan. Roosevelt wil in eerste instantie niet dat de Amerikanen zich in het conflict in Europa mengen. Churchill daarentegen ziet Amerikaanse steun als iets onontbeerlijks. Stalin houdt zich afzijdig, totdat de Nazi's het niet- aanvalsverdrag met de Sovjet Unie negeren. Dan ziet hij ook de noodzaak om in te grijpen. Er ontvouwt zich een politiek schouwspel tussen drie uitzonderlijke politici en tevens krachtige persoonlijkheden.

 

- Nederlands ondertiteld, 187 minuten, leeftijd vanaf 12 jaar.

- In nette staat.

Grootste machthebbers 20ste eeuw

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Heineken Ontvoering, De

De Heineken Ontvoering is de verfilming van de grootste en bekendste ontvoeringszaak in Nederland. In 1983 werd biermagnaat Alfred Heineken ontvoerd door vier mannen. In de film zijn dat: Cor, Jan, Frans en Rem. Behalve een spannend misdaadverhaal over de ontvoering en de jacht op de daders, is De Heineken Ontvoering ook een film over de psychologische machtsstrijd tussen 's werelds meest succesvolle bierbrouwer en zijn ontvoerders.

 

- Nederlands gesproken, 118 minuten, vanaf 12 jaar.

- In nette staat.

Heineken Ontvoering, De

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Hotel Rwanda

Het indrukwekkende, waargebeurde verhaal van een gewone man die de moed, kracht en het vermogen had om zijn eigen leven op het spel te zetten om tal van onschuldige mensen te kunnen redden... Hutu Paul Rusesabagina (Don Cheadle) is hotelmanager van het luxe vijf-sterren hotel “Hotel des Milles Collines” in Rwanda. Tijdens de burgeroorlog tussen de Hutu’s en Tutsi’s begin jaren ’90 biedt Paul onderdak aan meer dan twaalfhonderd Tutsi-vluchtelingen in zijn hotel. Onder hen bevinden zich vooral zakenmensen, politici en andere leden van de Tutsi-elite die het voornaamste doelwit waren van Hutu-milities. In het heetst van de strijd vecht Paul ook voor zijn eigen leven en dat van zijn (Tutsi) vrouw en kinderen.

 

- Nederlands ondertiteld, speelduur 121 minuten, leeftijd vanaf 16 jaar.

- In nette staat.

Hotel Rwanda

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Imperium Nero

Keizer Caligula is zichzelf niet meer, en zorgt ervoor dat zijn zus Agripinna in ballingschap komt te leven. Ze wordt gescheiden van haar enige zoon Nero, die amper 8 jaar oud geplaatst wordt in een gemeenschap van slaven onder de bezielende leiding van zijn tante Domitia. Onder hun invloed komt hij in aanraking met poëzie en theater en groeit op tot een vastberaden volwassene. Als Caligula wordt vermoord door zijn generaals kan Nero eindelijk opnieuw zijn moeder in zijn armen sluiten. Agrippina heeft maar één doel voor ogen, en dat is dat haar zoon keizer wordt. Nero wordt gedwongen van zijn liefde voor Atte af te zien, en met behulp van Seneca begint hij aan een serie van politieke hervormingen die de macht van de rijke senatoren aan banden moet leggen. Terwijl Atte het Christendom ontdekt, wordt Nero tot waanzin gedreven. De situatie wordt uitermate kritiek als het leger een opstand begint. Nero, verlaten door iedereen, pleegt zelfmoord. Atte is de enige persoon die er zorg voor wil dragen dat Nero een waardige begrafenis krijgt.

 

- 185 minuten. Nederlands ondertiteld. Leeftijd vanaf 12 jaar.

- Dvd in nette staat.

Imperium Nero

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Joan of Arc

Frankrijk, 1429. Het Franse rijk verkeert in staat van oorlog met Engeland als een jong boerenmeisje, Jeanne D'Arc, ingegeven door een boodschap van God, zich meldt aan het Franse Hof. Gegrepen door haar verschijning geeft de Dauphin, Charles VII, haar toestemming om met het Franse Leger ten strijde te trekken tegen de Engelsen. Zij leidt het leger naar de overwinning in Orleans, waarna Charles VII zich tot koning van Frankrijk kan laten kronen. Hoewel ze in eerste instantie wordt geprezen om haar daden, raakt ze langzaam maar zeker verstrikt in een web van politieke intriges en verraad.

 

- Nederlands ondertiteld, speelduur 132 minuten, leeftijd vanaf 12 jaar.

- In nette staat.

Joan of Arc

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Juliana. Prinses van Oranje

Juliana vertelt het levensverhaal van Juliana als jonge Prinses. Juliana worstelt met haar komaf en met haar bestemming en heeft moeite met aanvaarden dat ze koningin zal worden. Ze vecht ervoor om te mogen studeren. Tijdens haar studie probeert ze zo gewoon mogelijk te blijven, maar daar faalt ze telkens in, want een kroonprinses is nou eenmaal niet "gewoon". Ze heeft het zwaar met de dood van haar grootmoeder en haar vader en ze probeert haar plicht voor het vaderland op haar eigen manier  in te vullen. Dan komt de dag dat ze verliefd wordt op een Duitse prins. En zie: een onzekere prinses groeit uit tot een ware vorstin.

 

- Twee discs, vier afleveringen. Totaal 200 minuten. Geschikt voor alle leeftijden.

- In nette staat.

Juliana. Prinses van Oranje

€ 4,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Karakter

Rotterdam, de jaren dertig. Deurwaarder Dreverhaven (Jan Decleir) is een machtig man zonder scrupules. Zijn naam is gevreesd bij de kansarme bevolking. Wanneer Joba (Betty Schuurman),zijn huishoudster, een kind van hem verwacht, wil zij niet met hem trouwen en verlaat zijn huis. Ook na de geboorte van hun zoon, Katadreuffe (Fedja van Huet), weigert ze iets van hem aan te nemen. Dreverhaven ervaart dit als een eerloze afwijzing en vanaf dat moment dwarsboomt hij waar mogelijk zijn onwettige zoon. De leergierige en ambitieuze jongen zet alles op alles om zijn milieu te ontworstelen. Na enkele tegenslagen komt hij terecht in het advocatenkantoor Stroomkoning. Gegrepen door deze imponerende, chique wereld komt het levensdoel van Katadreuffe onwrikbaar vast te staan: advocaat zal hij worden. Dreverhaven ziet de ontwikkelingen met lede ogen aan en de strijd tussen vader en zoon ontbrandt in alle hevigheid. Niets kan Katadreuffe van zijn doel af brengen. Zelfs zijn gevoelens voor de mooie en sympathieke Lorna Te George (Tamar van den Dop) blijven onuitgesproken. Gedreven door de vloek van het verleden bereidt hij zich voor op de onvermijdelijke, noodlottige confrontatie met de man met wie hij door bloed verbonden is.

 

- Nederlands gesproken, speelduur 119 minuten, leeftijd vanaf 16 jaar.

- In goede staat.

Karakter

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Kingdom of Heaven

Orlando Bloom speelt een jonge Fransman die alles in z’n leven heeft verloren en eer en verlossing vindt in een middeleeuws Jeruzalem. In dit historische spektakel redt hij zijn volk tegen alle verwachtingen in van overweldigende machten en wordt hij de befaamdste, eervolste en heldhaftigste ridder ooit.

 

- Nederlands ondertiteld, speelduur 139 minuten, leeftijd vanaf 16 jaar.

- In nette staat.

Kingdom of Heaven

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

King's Speech, The

Het waargebeurde verhaal over Koning George VI, die om zijn stotterproblemen te overwinnen les kreeg van de eigenzinnige logopedist Lionel Logue. Direct na het overlijden van zijn vader en het oneervolle aftreden van zijn broer Edward, wordt  Bertie gekroond tot Koning George VI van Engeland.

Engeland staat op dat moment aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. Zijn vrouw Elizabeth besluit contact te zoeken met de excentrieke Lionel. Ondanks een wat moeilijke start lijkt Lionel's onorthodoxe methode zijn vruchten af te werpen: de koning ontwikkelt niet alleen het vertrouwen in zijn stem om het volk toe te spreken, ook ontstaat een onverwachte, maar hechte vriendschap tussen George en Lionel.

 

- 118 minuten, Nederlands ondertiteld. Alle leeftijden.

- In nette staat.

King's Speech, The

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Kundun

In 1937 wordt Tenzin Gyatso op tweejarige leeftijd erkend als de veertiende reïncarnatie van de Dalai Lama. Het jongetje wordt met zijn familie overgebracht naar de Tibetaanse hoofdstad Lhasa, waar hij door boeddhistische monniken wordt opgeleid tot spiritueel en politiek leider van Tibet. Na de tweede wereldoorlog wordt de vreedzame Tibetaanse samenleving bedreigd door het sterk antireligieuze leger van de Chinese communistenleider Mao Tse-tung.
Een meditatief portret over de geestelijke leider van Tibet vanaf zijn vroege jeugd tot aan zijn noodgedwongen vlucht voor het maoïstische geweld in 1959 naar India, waar hij nog steeds in ballingschap leeft.

 

- Nederlands ondertiteld, 129 minuten, leeftijd vanaf 12 jaar.

- In nette staat.

Kundun

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Last days of Patton, the

De beroemde generaal George S. Patton raakt op vrij hoge leeftijd ernstig gewond in een auto-ongeval. Terwijl de dokters er in het ziekenhuis alles aan doen om hem te redden en zijn vrouw de wanhoop nabij is, blikt de generaal terug op zijn bijzonder geslaagde carrière in het leger, die hij begon als tankbestuurder in Wereldoorlog I, om te eindigen als opperbevelhebber. In deze film herneemt acteur George C. Scott de rol van generaal Patton, die hem in 1970 een Oscar opleverde. Hij vertolkt een kwetsbare, gebroken man die op het einde van zijn leven nooit de erkenning kreeg waar hij nochtans zo op hoopte. Want zijn rol in twee Wereldoorlogen viel nauwelijks te overschatten...

 

- Nederlands ondertiteld, speelduur 150 minuten, leeftijd vanaf 16 jaar.

- In nette staat.

Last days of Patton, the

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Last Emperor, The

De indrukwekkende levensgeschiedenis van Pu Yi, die op 3 jarige leeftijd gekroond wordt tot almachtige keizer over de halve wereldbevolking. Omringd door 1500 gecastreerde gastheren, kan hij doen en laten wat hij wil. Zij het met een restrictie: Hij mag een stap zetten buiten de muren van de Verboden Stad. Na de machtswisseling komt daar verandering in. Noodgedwongen moet hij met z'n twee jonge vrouwen naar het Westen vluchten, waar hij een aantal jaren een leven van een playboy leidt. Daarna wordt Pu de speelbal van Japanse en Russische imperialisten en het is pas in 1959, na vrijlating uit de Russische gevangenis, dat hij echt mag gaan en staan waar hij wil.

 

- Nederlands ondertiteld. Leeftijd: vanaf 12 jaar.

The Last Emperor

€ 4,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Last King of Scotland, the

Een Schotse dokter is voor een medische missie in Oeganda en komt in contact met een van de meest barbaarse figuren uit de geschiedenis: Idi Amin (Forest Whitaker).  Amin, die zichzelf tot president van Oeganda heeft uitgeroepen, is onder de indruk van de schaamte-loze houding van Dr. Garrigan (James McAvoy) en hij benoemt hem tot zijn persoonlijke arts en vertrouwenspersoon. Hoewel Garrigan eerst vereerd en geboeid is door zijn nieuwe positie, beseft hij al gauw hoe wreed Amin is en in welke mate hij erbij betrokken is.

 

- Nederlands ondertiteld, speelduur 117 minuten, leeftijd vanaf 16 jaar.

- In nette staat.

Last King of Scotland, the

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

La Vita è Bella

Italië, 1939. Guido, een grote levensoptimist is verliefd op Dora, die als bruid beloofd is aan een fascistische bureaucraat. Zoals in een sprookje ontvoert Guido zijn geliefde op de dag van haar verloving. Vijf jaar later krijgen ze een zoon. Intussen is in Italië de rassenwet in werking getreden en wordt Guido - omdat hij een jood is - samen met z'n zoon naar een concentratiekamp gedeporteerd. Omdat de levens omstandigheden in het kamp erbarmelijk zijn, is Guido vastbesloten zijn zoon tegen alles en iedereen te beschermen. Hij slaagt erin zijn angst te overwinnen en zijn gevoel voor humor te laten zegevieren. Tegen iedereen die hiet wil horen vertelt hij dat het leven, ondanks alles, wondermooi is!
Een prachtig verhaal over de kracht van liefde in een wereld vol waanzin.
Winnaar van de Grote Juryprijs van Cannes.Overweldigend bioscoopsucces in Nederland en België.

 

- Nederlands ondertiteld, speelduur 111 minuten, alle leeftijden.

- In nette staat.

La Vita è Bella

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Letters from Iwo Jima

Oscar winnende regisseur Clint Eastwood vertelt het nog nooit vertelde verhaal van de Japanse soldaten die hun vaderland tijdens de Tweede Wereldoorlog verdedigden tegen de binnentrekkende Amerikaanse troepen. Als verdediging hadden ze alleen pure wilskracht en het vulkanische gesteente van Iwo Jima. Dankzij de ongekende tactieken van generaal Tadamichi Kuribayashi (Ken Watanabe) en zijn mannen werd wat een snelle ondergang had moeten worden een bijna 40 dagen durende, heldhaftige en vindingrijke strijd. Hun opofferingen, strijd, moed en compassie leven voort in deze gespannen, aangrijpende film die door Rolling Stone "uniek en onvergetelijk" wordt genoemd. De slag om Iwo Jima vanuit Amerikaans oogpunt is te zien in de film Flags of our Fathers.

 

- Nederlands ondertiteld, speelduur 135 minuten, leeftijd vanaf 16 jaar.

- In nette staat.

Letters from Iwo Jima

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Lincoln

De voortgang van de oorlog wordt door Lincons ogen gezien. Hij is een zeer menselijk personage dat strijdt tegen generaals die niet willen vechten, en politici die tegen hem samenzweren en hem uit de weg willen hebben. Zijn vrouw (Mary Taylor Moore) krijgt door de dood van haar zoon bijna een zenuwinzinking, en haar verslechterde geestelijke gezondheid gaat hem zeer aan het hart. Maar na de oorlog, die meedogenlozer en bloediger was dan wie ook zich had kunnen voorstellen, leeft Lincoln nog lang genoeg om te zien hoe zijn droom wordt gerealiseerd. Tot zijn leven door de kogel van een moordenaar tragisch tot een einde komt.

 

- Nederlands ondertiteld, speelduur 191 minuten, leeftijd vanaf 6 jaar.

- In nette staat.

Lincoln

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Marco Polo miniserie (3 dvd)

In de 13e eeuw vertrekt de legendarische wereldreiziger Marco Polo uit zijn geboorteplaats Venetië op zoek naar geluk en avontuur, maar vooral naar zijn verdewenen vader. Tijdens die ongelooflijke reis is Marco getuige van vele bizarre en prachtige gebeurtenissen en ontmoet hij talloze kleurrijke personages. Marco's broer Nicol voegt zich als verstekeling bij de kamelenkaravaan die hen via Armenië naar China moet brengen. Samen met de overgelopen slaat Yoessef zullen de Polo-broers tal van gevaren moeten trotseren. .

 

- Nederlands ondertiteld, speelduur 450 minuten, leeftijd vanaf 12 jaar.

- In nette staat.

Marco Polo miniserie (3 dvd)

€ 3,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Meet the Spartans (Spartatouille)

De strijd begint wanneer de heldhaftige Leonidas, gewapend met zijn leren ondergoed en een cape, de leiding neemt over een groep van 13 krankzinnige krijgers. Ze willen hun vaderland beschermen tegen de binnenvallende Perzen, die Rocky Balboa, de Transformers en zelfs Paris Hilton in hun leger hebben!
Bereid je voor om te vechten…tegen de tranen van het lachen in deze hilarische film!

 

- Nederlands ondertiteld, speelduur 82 minuten, leeftijd vanaf 12 jaar.

- In nette staat.

Meet the Spartans (Spartatouille)

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Milestones of the 20th century: 1970-1979

De zeventiger jaren werden vooral gekenmerkt door tumult en spanning in grote delen van de wereld. Iraanse studenten bezetten de ambassade van de VS in Teheran, op Three-Mile Iland gebeurde de ernstigste nucleaire ramp uit de Amerikaanse geschiedenis. Bij de Olympische Spelen in München vermoordden Arabische terroristen 11 Israëlische atleten. President Richard Nixon trad af nadat de schok van het Watergate-schandaal zijn positie onmogelijk maakte. Miljoenen fans in de hele wereld rouwden om de dood van Elvis Presley. Israël en Egypte tekenden een historisch vredesverdrag. En voor veel kinderloze stellen maakte verdriet plaats voor hoop toen de eerste reageerbuisbaby ter wereld kwam.

 

- Nederlands ondertiteld, speelduur 52 minuten, leeftijd vanaf 12 jaar.

- In nette staat.

Milestones of the 20th century: 1970-1979

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Milk

Het leven van Harvey Milk laat zien dat bevlogenheid en idealen de wereld daadwerkelijk beter kunnen maken. Milk was de eerste openlijk homoseksuele politicus in Amerika die verkozen werd in een publieke functie. De Oscarwinnende vertolking van Sean Penn toont hoe de schuchtere Milk naar San Francisco trekt, de liefde vindt, maar ook alles op het spel zet om zijn doel te bereiken. Vrienden en sympathisanten laten zich door Milk inspireren. Samen gaan ze de gevestigde orde te lijf.

 

- Nederlands ondertiteld, speelduur 123 minuten, leeftijd vanaf 12 jaar.

- Nog in verpakking (nieuwstaat).

Milk

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Mission, the

Zuid-Amerika in de 19e eeuw. Gabriel (Jeremy Irons) is een Spaanse Jezuïet die besluit missiepost te gaan bouwen in de Zuid-Amerikaanse wildernis. Slavendrijver Mendoza (Robert De Niro) is ook actief in het gebied.
Na een uit de hand gelopen conflict komt Mendoza in gewetensnood. Hij vindt steun bij Gabriel en sluit zich bij de missie aan. Als Spanje de kolonie aan Portugal verkoopt moeten ze alles op alles zetten om te verdedigen wat ze hebben opgebouwd.

 

- Nederlands ondertiteld, speelduur 125 minuten, leeftijd vanaf 16 jaar.

- In nette staat.

Mission, the

€ 3,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Munich

Deze 'visueel opwindende en razend spannend spionagethriller' vertelt het intense verhaal achter het geheime Israëlische team dat opdracht krijgt om 11 Palestijnse terroristen op te sporen. Deze Palestijnen waren verantwoordelijk voor de slachting op lsraëlische atleten tijdens de Olympische Spelen van München in 1972, die indertijd de gehele wereld in haar greep hield.
De teamleden en hun leider, die de wraakmissie moeten uitvoeren, betalen een hoge persoonlijke prijs. Eén van de beste films uit het oeuvre van Spielberg genoemd, heeft Munich maar liefst 5 Oscar' nominaties in de wacht gesleept, waaronder voor Beste Film en Beste Regisseur.

 

- 157 minuten. Nederlands ondertiteld. Leeftijd vanaf 16 jaar.

- Dvd in goede staat.

Munich

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Night at the Museum I

Larry Daley heeft een saai baantje gevonden als nachtbewaker bij een van het mooiste en grootste museum in hartje New York. Maar wat hij niet weet is dat er een vloek op het Amerikaanse museum van Natural History rust waardoor ’s nachts alles tot leven komt. Larry’s eenvoudige baan wordt plots een stuk complexer: het is zijn taak om iedereen te beschermen. Van een T-rex tot Attila de Hun en Neanderthalers tot Julius Caesar. Gelukkig krijgt hij hulp van Amerikaanse president Theodore Roosevelt en Farao Toetanchamon. Helaas gaat er zelfs met hun hulp nog wel eens wat mis…

 

- Nederlands ondertiteld, speelduur 102 minuten, leeftijd vanaf 6 jaar.

- In nette staat.

Night at the Museum I

€ 1,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Nixon

In een gewetenloze machtsstrijd pleegt een team specialisten een inbraak in het Democratisch Hoofdkwartier. Wat een soepele en simpele operatie had moeten zijn, wordt uiteindelijk de ondergang van Nixon. Nixon strijdt tot het bittere eind om zijn misdaden te verhullen en zijn functie te behouden, maar zonder succes. Als het net zich onvermijdelijk om de President sluit, blijkt hoe diep het ongelooflijke Watergate-schandaal zich genesteld heeft in zijn regering.

 

- Nederlands ondertiteld, 190 minuten, leeftijd vanaf 16 jaar.

- In nette staat.

Nixon

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Nova Zembla

Nova Zembla vertelt het legendarische, waargebeurde verhaal van de avontuurlijke ontdekkingsmissie van Willem Barentsz (Derek de Lint), dat destijds is opgetekend door het jonge bemanningslid Gerrit de Veer (Robert de Hoog). In het 16e eeuwse Amsterdam waarin de scheepsbemanning wordt samengesteld is Gerrit de Veer assistent van de bekende dominee Petrus Plancius (Jan Decleir) en bovendien verliefd op diens mooie dochter Catharina (Doutzen Kroes). Als grote initiator van de ontdekkingsreis besluit Plancius heimelijk om de bleue Gerrit mee te sturen op de expeditie van Barentsz en Heemskerck (Victor Reinier) om te bewijzen de liefde van zijn dochter waard te zijn. De reis wordt een voortdurende strijd. Niet alleen tegen stormen, sneeuw en ijs - maar ook moet Gerrit zich zien te handhaven te midden van ‘door alle wateren gewassen’ ruwe zeebonken. Alleen een slimme weesjongen, Jan (Jochum van der Woude), kiest vanaf het begin zijn kant. De zee en de natuur onttrekken zich aan alle wetten. Het schip van Barentsz komt muurvast te zitten in het ijs en dreigt te worden gekraakt door gigantische ijsschotsen. De bemanning is gedwongen het houten vaartuig te verlaten. Op het barre Nova Zembla bouwen ze een hut om te overleven en de winter door te komen. De omstandigheden zijn erbarmelijk - de problemen zijn zonder tal: de levensgevaarlijke ‘witte beren’, de snijdende vrieskou, het gebrek aan vers voedsel… maar vooral ook: de anderen. Maandenlang kleumen ‘op elkaars lip’… dat houdt geen mens vol zonder gek te worden. Is er een weg terug naar de bewoonde wereld? Zijn de kaarten van de dominee wel betrouwbaar? Weet Barentsz het moreel van zijn mannen op peil te houden? En zal Gerrit de liefde van zijn leven weer in zijn armen sluiten?

 

- Speciale editie met 2 dvd's. Speelduur 104 minuten, leeftijd vanaf 12 jaar.

- In nette staat.

Nova Zembla

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Oliver!

Oliver ontsnapt uit een weeshuis en gaat zijn fortuin in Londen zoeken. Hij komt terecht bij een dievengilde van jonge jongens waar baas Fagin hem leert hoe je moet stelen. Oliver Ontmoet een aantal onvergetelijke (typische Dickens) lowlife-personages, zoals de zakkenroller Artful Doger, de schurkachtige Bill Sikes en de gepassioneerde taveerne-zangeres Nancy. Nadat Oliver wordt gesnapt bij een poging tot diefstal, wordt hij opgevangen door mijnheer Brownlow, die hem adopteert. Een waar sprookje begint voor Oliver, maar alle ellende is nog niet voorbij want er is iemand die hem wil ontvoeren!

 

- Nederlands ondertiteld, speelduur 140 minuten, leeftijd vanaf 6 jaar.

- In nette staat. Dit is de Oscar-winnende versie uit1968.

Oliver!

€ 3,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Oorlogswinter

Oorlogswinter is het verhaal van Michiel die in de laatste ijskoude winter van de oorlog volwassen wordt. Zijn Oom Ben, die in het verzet zit, is zijn grote voorbeeld en Michiel kan niet wachten tot hij ook wat kan betekenen in de strijd tegen de bezetter. Tot zijn grote ergernis neemt echter niemand hem serieus, totdat zijn oudere buurjongen Dirk hem een opdracht geeft. Voordat hij het weet zit Michiel tot over zijn oren in de problemen, terwijl hij niemand in vertrouwen kan nemen.

 

- Nederlands gesproken, 103 minuten, leeftijd vanaf 12 jaar.

- In nette staat.

Oorlogswinter

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Pearl Harbor (speciale editie)

Speciale editie met 2 dvd's: dvd 1: Film, dvd 2: Bonusmateriaal

 

De vrienden Rafe McCawley (Ben Affleck) en Danny Walker (Josh Hartnett) zijn in dienst van de Amerikaanse luchtmacht. Rafe is verliefd op de aantrekkelijke Evelyn (Kate Beckinsale), maar ze worden van elkaar gescheiden als Rafe zich aanmeldt voor het Eagle Squadron, dat met de Engelsen meevecht in de Battle of Britain. Evelyn en Danny worden overgeplaatst naar Pearl Harbor, Hawaï, waar ze te horen krijgen dat Rafe gesneuveld is. Ze vinden troost bij elkaar en lijken gelukkig, totdat Rafe onverwacht terugkeert. Op ditzelfde moment barst de Japanse aanval op Pearl Harbor in alle hevigheid los. Nu is het een kwestie van overleven...

 

- Nederlands ondertiteld, speelduur 176 minuten, leeftijd vanaf 12 jaar.

- In nette staat.

Pearl Harbor (speciale editie)

€ 3,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Pianist, the

Ze werden vernederd, samengedreven als dieren en naar de slachtbank geleid. Een paar moedige enkelingen vochten terug, maar er was één man die ze niet zouden slaan of wegvoeren. Eèn man die achterbleef en zich verborg. Wladyslaw Szpilman, een briljant Pools pianist van joodse afkomst, ontsnapt aan de deportatie. Hij leeft ondergedoken in het hartje van het getto van Warschau, waar hij het leed, de vernederingen en de dagelijkse strijd van de inwoners deelt. Hij slaagt erin te ontsnappen en onder te duiken in de ruïnes van de hoofdstad.

 

- Nederlands ondertiteld, speelduur 148 minuten, leeftijd vanaf 12 jaar.

- In nette staat.

Pianist, the

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Pope John Paul II

* LET OP: NTSC regio 1. Engels gesproken. *

 

Jon Voight geeft in deze miniserie op een fenomenale wijze gestalte aan Karol Wojtyla, die gedurende 27 jaar als Paus Johannes Paulus II de katholieke kerk heeft geleid. Hij bewandelde een opmerkelijk levenspad en drukte een onuitwisbare stempel op de wereld. Met een onuitputtelijk enthousiasme verkondigt hij de blijde boodschap wereldwijd aan miljoenen mensen.

 

180 minuten. Engels gesproken (Spaanse ondertiteling).

- Dvd nog in verpakking.

Pope John Paul II

€ 1,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Ridders en Kastelen (Hoe en Wat)

In deze aflevering gaan we terug naar de Middeleeuwen. Hoe & Wat laat zien hoe het leven er in de tijd van de ridders uit zag. We nemen een kijkje bij kastelen en riddergevechten.

In deze aflevering worden de volgende vragen beantwoord:

- Hoe leefden ridders?

- Hoe kon je een ridder worden?

- Hoe zag de uitrusting van een ridder eruit?

- Hoe vierden ridders een bijzondere gelegenheid?

- Wat voor voedsel hadden mensen in de Middeleeuwen?

- Waarom werden kastelen gebouwd?

- Wat is een toernooi?

- Waarom lag er stro in de kamers van een kasteel?

- Om welke redenen werden er grote festivals georganiseerd?

En nog veel meer...

 

- 25 minuten, Nederlands gesproken, alle leeftijden.

- In nette staat.

Ridders en Kastelen (Hoe en Wat)

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Scheepsjongens van Bontekoe, de

Hajo wil naar zee als scheepsjongen op het schip van schipper Bontekoe. Zijn moeder doet er alles aan om hem aan wal te houden, maar de roep van de zee is te sterk. Padde, het onhandige vriendje van Hajo, kan geen afscheid van hem nemen en springt vlak voor het vertrek aan boord, daar sluiten Hajo en Paddde vriendschap met Rolf. Op hun tocht naar de Oost beleven ze samen met schipper Bontekoe veel spannende avonturen. Als na een brand aan boord het schip de lucht in vliegt weten Hajo, Padde en Rolf aan boord van een sloep te komen. Dagenlang dobberen ze rond, zonder eten en drinken. Maar dan komt Java inzicht. Daar worden ze allerminst hartelijk ontvangen, maar met behulp van de exotische Dolimah maken ze een spannende tocht door de jungle. Zullen ze Batavia ooit bereiken……

 

- Speelduur 135 minuten, leeftijd vanaf 9 jaar.

- In nette staat.

Scheepsjongens van Bontekoe, de

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Seven Years in Tibet

In 1939 verlaat de voormalig Olympisch skikampioen Heinrich Harrer (Brad Pitt) zijn hoogzwangere vrouw om deel te nemen aan de spectaculaire beklimming van de Nanga Parbat in het Himalayagebergte. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt wordt de Oostenrijker samen met expeditieleider Peter Aufschnaiter (David Thewlis) geïnterneerd in een Brits-Indisch krijgsgevangenenkamp. Na een riskante ontsnapping, rest hen slechts één reisdoel: Tibet, een voor buitenlanders volstrekt ontoegankelijk land. Na omzwervingen van twee jaar door het steenkoude en onbegaanbare hooggebergte, bereiken ze de verboden stad Lhasa. Tijdens zijn zevenjarig verblijf wordt Harrer aangesteld als mentor van de nog jonge Dalai Lama, met wie hij een onuitwisbare vriendschapsband opbouwt. Aan het eind van de oorlog kan Harrer eindelijk terugkeren naar Oostenrijk om zijn zoon te zien.Maar dan dreigt een groot gevaar voor de Dalai Lama en zijn onderdanen. Het zwaarbewapende Chinese Rode Leger wil het kleine Tibet inlijven.

 

- Nederlands ondertiteld, speelduur 131 minuten, leeftijd vanaf 12 jaar.

- In goede staat.

Seven Years in Tibet

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Slag om Arnhem, de

De slag om Arnhem is de geschiedenis in gegaan als een heroïsch gevecht van Britse en Poolse para's die achter de Duitse linies werden gedropt om de Rijnbrug in tact te houden. De codenaam voor deze operaties: Market Garden. Het grootste gecombineerde lucht-en grondoffensief ooit!
Op 17 september 1944 om 9.30u klinkt het eerste luchtalarm. De tegenstand van de Duitse bezetter was veel heviger dan verwacht. De geallieerden vochten om iedere meter, maar als het Britse Tweede leger te lang op zich laat wachten komen de problemen. De slag om Arnhem bleek 'a bridge too far'.
Battlefield neemt u mee terug naar het slagveld. Deze bekroonde serie toont u de tactieken, de betrokken legeronderdelen, de wapens en de militaire leiders. Aan de hand van gerestaureerde beelden en computeranimaties wordt de slag om Arnhem op spectaculaire wijze in kaart gebracht!

 

- Nederlands ondertiteld, speelduur 102 minuten, leeftijd vanaf 16 jaar.

- In redelijke staat.

Slag om Arnhem

€ 3,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Slumdog Millionaire

De 18 jarige Jamal, een weesjongen uit de sloppenwijken van Mumbai, staat op het punt om 20 miljoen rupies te winnen in de Indische versie van het programma 'Weekend Miljonairs'? Hij is nog maar één vraag verwijderd van de overwinning, wanneer de politie hem aanhoudt omdat ze hem verdenken van vals spel. Jamal vertelt hen over zijn leven op straat, zijn familieperikelen en zelfs over het meisje waarop hij verliefd werd en dat hij uit het oog verloren is. Maar hoe is deze jongen die niet in geld geïnteresseerd is in de finale van 'Weekend Miljonairs' beland? En hoe komt het dat hij het antwoord weet op alle vragen?

 

Nederlands ondertiteld, speelduur 116 minuten, leeftijd vanaf 12 jaar.

In nette staat.

Slumdog Millionaire

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Sonny Boy (limited edition)

Sonny Boy is de verfilming van de gelijknamige bestseller van Annejet van der Zijl, gebaseerd op het waargebeurde verhaal over een verboden liefde.
Rika (Ricky Koole) heeft goede redenen om het huwelijk met haar man Willem (Marcel Hensema) te beëindigen. Ze verlaat hem en haar vier kinderen en vestigt zich in Den Haag. Dan begint de zware strijd om haar kinderen te kunnen zien en om het hoofd boven water te houden. Ze ontmoet de 17 jaar jongere Surinaamse Waldemar (Sergio Hasselbaink). Ze krijgen een stormachtige verhouding. Rika raakt al snel zwanger en bevalt van een zoon, Waldy, die ze “Sonny Boy” noemen. Als de oorlog uitbreekt, verandert Rika’s pension als snel in een toevluchtsoord voor onderduikers. Dit gaat een tijd goed, totdat er op een morgen een inval plaatsvindt. Ze zijn verraden en worden samen met alle onderduikers afgevoerd. Zal Sonny Boy zijn beide ouders ooit nog terugzien…?

 

- Speciale editie: in mooie hoes met boekwerkje.

- Speelduur 135 minuten, leeftijd vanaf 12 jaar.

- In zeer nette staat.

Sonny Boy (limited edition)

€ 4,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Sixties, Seventies & Eighties

Sixties

In de jaren zestig vindt er een maatschappelijke aardverschuiving plaats. Vrouwen en minderheden eisen gelijke rechten op. Oorlog en oorlogsdreiging worden beantwoord met uitingen van pacifisme en liefde. De cultuursector brengt andere films en vooral nieuwe muziek voort. Het is gedaan met de brave liedjes uit het verleden; in dit decennium ontstaan de grote pop- en rocklegendes. Ook wordt er grote technologische vooruitgang geboekt, met de landing op de maan als bekendste resultaat.
Deze documentaire is een fascinerende reis door de sixties. De grote thema's van destijds worden chronologisch in beeld gebracht. De samenhang van de beelden legt op magnifieke wijze bloot hoe groot de invloed van de jaren zestig is op de westerse samenleving van nu.

 

Seventies

Na de grote maatschappelijke veranderingen in de sixties wordt daar in de seventies nog een schepje bovenop gedaan. de Verenigde Staten moeten het verlies van de oorlog in Vietnam verwerken en het aftreden van president Nixon. De oliecrisis slaat overal hard toe. Het moreel besef van burgers veranderd ondertussen drastisch. Dat uit zich in excentrieke kleding en vrijer sexueel gedrag. De bekendste rock- en popgroepen ooit leveren in deze jaren hun beste werk af terwijl nieuwe genres als punk en disco de muziekwereld voorgoed veranderen. Dit decennium wordt tevens getekend door veel geweld, gepleegd door moordenaars, sekten en terroristen. De seventies worden gevormd door tien turbulente jaren. De meest boeiende aspecten daarvan zijn samengebracht in deze ronduit verbluffende documentaire.

 

Eighties

In de jaren tachtig zorgt de politiek van onder meer Margareth Thatcher en Ronald Reagan ervoor dat de westerse markteconomie floreert. Ook komt de koude oorlog tot een verbluffend einde en maakt de wereld kennis met de verschrikkelijke ziekte aids. Introducties van de CD en de PC veranderen ons dagelijks leven. Het televisielandschap dijt uit met talloze nieuwe stations. en de videoclip is bepalend voor ongekende muzikale successen. Megasterren als Madonna, Michael Jackson en U2 beheersen de charts met vernieuwende popmuziek. Deze documentaire neemt je mee terug naar die bijzondere tijd aan de hand van nooit eerder vertoond beeldmateriaal uit privéarchieven. journalisten, historici en beroemdheden geven hun persoonlijke visie op dit markante decennium dat van grote invloed is geweest op het leven van nu.

 

-Nederlands ondertiteld, speelduur 3 x 400 minuten (!), voor alle leeftijden.

- 3 verpakkingen met telkens 2 dvd's (totaal 6).

-Nog in verpakking, als nieuw.

Sixties, Seventies, Eighties

€ 5,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Spartacus (special edition)

Een speciale dubbele DVD-uitgave, met volledig vernieuwd beeldmateriaal van de oorspronkelijke versie van deze machtige filmklassieker. Bonusmateriaal met zeldzame, nooit eerder vertoonde scènes en een kijkje achter de schermen. Regisseur Stanley Kubrick schetst het levensverhaal van Spartacus (Kirk Douglas), de moedige gladiator die een opstand leidde van Romeinse slaven en de vrouw die in zijn missie geloofde, Varinia (Jean Simmons). Spartacus, een inspirerend, op feiten gebaseerd verhaal over de eeuwige strijd voor de vrijheid, combineert geschiedenis en spektakel in een ontroerend drama over liefde en betrokkenheid.

 

- Nederlands ondertiteld, speelduur 185 minuten, leeftijd vanaf 12 jaar.

- In nette staat.

Spartacus (special edition)

€ 3,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Storm, de

In de nacht van 31 januari 1953 breken de dijken in Zeeland tijdens een verschrikkelijke februaristorm op meer dan honderd plaatsen en wordt de boerderij verzwolgen door een zondvloed. Julia komt samen met haar zoon in het water terecht en wordt - tegen haar wil - gered door de jonge luchtmachtsergeant Aldo (Barry Atsma), haar baby in het water achterlatend. Ze is ontroostbaar, hult zich in stilzwijgen en weigert met haar gehate redder te praten. Voorzichtig probeert Aldo in contact te komen met de jonge vrouw, ontrafelt stukje bij beetje haar achtergrond en besluit tenslotte om haar te helpen haar zoon te vinden. Een fictief verhaal over de rampzalige overstroming in 1953 die de provincie Zeeland helemaal had verzwolgen. In een vernietigde boerderij wordt tienermoeder Julia gescheiden van haar baby jongen, die ze verborgen heeft in een doos. Ze wordt gered door de luchtmacht, maar kan helaas haar baby niet meenemen. De luitenant stemt ermee in om op zoek te gaan naar Julia's zoontje. Een bijna hopeloze zoektocht begint.

 

- Speelduur 110 minuten, leeftijd vanaf 12 jaar.

- In goede staat.

Storm, de

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Testimony

‘Testimony’ is een baanbrekende speelfilm en documentaire, die voor het eerst het verhaal vertelt van het leven van paus Johannes Paulus II. Hij speelde een rol in het leven van miljarden mensen, en was een van de meest invloedrijke leiders van de 20ste eeuw.
Te zien zijn nooit eerder vertoonde archiefbeelden, historische reconstructies en belangrijke interviews met de adviseur van de pontifex, die 40 jaar lang zijn vertrouweling was. ‘Testimony’ biedt een uitzonderlijke kijk in het persoonlijke en spirituele leven van de persoon Karol Wojtyla, een man wiens levenslange toewijding aan God en de mensheid hem uiteindelijk de titel paus Johannes Paulus II opleverde.
De film wordt verteld door Michael York (‘Omega Code’, ‘the Bible Series’), en begeleid met muziek van componist en Oscar winnaar Vangelis. Testimony is opgenomen in geheime, verboden hoeken van het Vaticaan, en zit vol met nieuwe en fascinerende onthullingen over de paus.

 

- 98 minuten. Nederlands ondertiteld. Leeftijd vanaf 12 jaar.

- Dvd is in goede staat.

Testimony

€ 3,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

The Iron Lady

The Iron Lady vertelt het indrukwekkende verhaal van Margaret Thatcher, de eerste vrouwelijke Britse Premier en de strijd die ze voerde om gehoord te worden in een wereld gedomineerd door mannen. Het is een film over macht en de prijs die hiervoor betaald moet worden.
Een verrassend en intiem portret van een bijzondere en complexe vrouw, met een alles overstijgende rol van Meryl Streep als The Iron Lady.

 

- Nederlands ondertiteld, speelduur 100 minuten (+40 minuten extra's), leeftijd vanaf 12 jaar.

- In nette staat.

The Iron Lady

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

The Revenant

The Revenant is een episch avontuur over wilskracht, overleven en wraak. Diep in de Amerikaanse wildernis wordt jager Hugh Glasseen vals lid van zijn groep. Voor Hugh begint dan de strijd van zijn leven. Tijdens zijn reis terug naar huis moet hij zowel de wilde natuur als stammen die onderling met elkaar strijden overleven. Is Hugh’s wil om wraak te nemen op Fitzgerald voldoende om de barre en gevaarlijke tocht te overleven?
The Revenant is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal. The Revenant is winnaar van meerdere awards, waaronder 5 BATA's en beste regie & beste acteur bij de Oscars!

 

- Nederlands ondertiteld, 150 minuten, leeftijd vanaf 16 jaar.

- In nette staat.

The Revenant

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Thirteen Days

Een Amerikaans U2-spionagevliegtuig neemt foto's boven Cuba. Het blijkt dat de Russen op slechts 145 kilometer van de US-kust gevaarlijke afstandsraketten installeren. In de kamers van het witte huis voert Kennedy twee oorlogen: een tegen de Sovjets en een tegen zijn eigen generaals, die Cuba direct willen binnenvallen. Amerika gaat naar veiligheidsstatus Defcon 2, een stap verwijderd van de derde wereldoorlog. De president, zijn broer en zijn belangrijke adviseur houden het voortbestaan van de wereld in hun handen.

 

- Nederlands ondertiteld, 140 minuten, leeftijd vanaf 12 jaar.

- In nette staat.

Thirteen Days

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Tristan & Isolde

De middeleeuwse sage van Tristan & Isolde vertelt over de liefde tussen een uitzonderlijke ridder en een beeldschone prinses. Een liefde die de vrede tussen Engeland en Ierland dreigt te verstoren. Een legende vol epische veldslagen, intriges aan het hof en de tijdloze, vurige passie tussen twee geliefden... Tristan & Isolde is het droomproject van producenten Ridley Scott (Gladiator) en Tony Scott (Man on Fire), dat nu eindelijk is verwezenlijkt met regisseur Kevin Reynolds (Robin Hood: Prince of Thieves) aan het roer.

 

- Nederlands ondertiteld, speelduur 120 minuten, leeftijd vanaf 12 jaar.

- In goede staat.

Tristan & Isolde

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Troy

Brad Pitt neemt een zwaard ter hand en maakt van de Griekse strijder Achilles een gespierde, dreigende persoonlijkheid in deze spectaculaire nieuwe verfilming van De Ilias. Orlando Bloom en Diane Kruger spelen de legendarische geliefden die ervoor zorgden dat iedereen plotseling in een oorlog verwikkeld raakte, Eric Bana speelt de prins die de confrontatie met Achilles durft aan te gaan en Peter O'Toole speelt Koning Priam, heerser over Troje. Regisseur Wolfgang Petersen maakte een nieuwe verfilming van deze reeds lang vervlogen wereld van machtige oorlogsschepen, vechtende legers, de versterkte stad en het enorme Paard van Troje.

 

- 156 minuten, Nederlands ondertiteld. Leeftijd vanaf 16 jaar.

- Dvd in nette staat.

Troy

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Tweeling, De

Na de dood van hun ouders wordt de kleine tweeling Lotte en Anna op abrupte wijze gescheiden. Lotte groeit op in Nederland en Anna in Duitsland. Twee geheel verschillende werelden.

Kort voor de Tweede Wereldoorlog vinden zij elkaar in Duitsland terug. Het weerzien loopt op een teleurstelling uit. Door hun verschillende ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog groeien zij verder uit elkaar. Anna trouwt een SS-er, Martin, en Lotte's Joodse verloofde David wordt afgevoerd naar Auschwitz. Als Anna en Lotte elkaar na de oorlog weer zien is de breuk definitief. Vijftig jaar later treffen Lotte en Anna elkaar in Spa. Is een verzoening tussen de hoogbejaarde tweelingzusters nog mogelijk?

 

- 132 minuten. Nederlands. Leeftijd vanaf 12 jaar.

- Dvd in goede staat.

Tweeling, De

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

U571

Een Amerikaanse duikbootbemanning moet aan boord van een Duitse U-boot komen om een ‘Enigma’-codeermachine in handen te krijgen. Met dit apparaat kunnen de geallieerden een einde maken aan de bijna onoverwinnelijke aanvallen van de Duitsers. Een kopie van een Duitse duikboot moet de Amerikanen als een paard van Troje ongemerkt in de buurt van de vijand brengen. De missie vordert voorspoedig, maar dan komt de bemanning diep in vijandige wateren vast te zitten op een duikboot zonder te weten hoe ze de die moeten besturen. En de vijand komt eraan. In een race tegen de klok hangt het lot van de bemanning af van hun kameraadschap, hun instincten en de strijd met hun diepste angsten.

 

- Nederlands ondertiteld, speelduur 115 minuten, leeftijd vanaf 12 jaar.

- In nette staat.

U571

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Van Gogh een huis voor Vincent

In deze vierdelige miniserie leert de kijker Vincent van Gogh (Barry Atsma) kennen door de ogen van Vincent Willem (Jeroen Krabbé), neef en enig erfgenaam van de schilder. Aan de hand van brieven, tekeningen en schilderijen duikt Vincent Willem (1890-1978) in het bijzondere levensverhaal van zijn oom (1853-1890).
Vincents mislukte liefdesleven, zijn turbulente relatie met zijn broer en ouders, zijn onmogelijke vriendschap met Paul Gauguin, zijn groeiende psychische problemen en zijn opname in een inrichting voor geesteszieken maken een onuitwisbare indruk op zijn neef. Vincent Willem ontdekt dat Vincent voortdurend strijd voerde met het leven en zichzelf: schilderen als een bezetene, maar nooit tevreden zijn, nooit voldaan, altijd streven naar beter en meer. En altijd op zoek naar een thuis, een gezin, rust in zijn hoofd en vrede met zichzelf.

 

- Speciale uitgave: 3 dvd's met bonusmateriaal. Met boek over Vincent van Gogh's meesterwerken. Speelduur 174 minuten. Nederlands gesproken.

- In perfecte staat.

Van Gogh een huis voor Vincent

€ 10,00

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Willem van Oranje

Hoewel loyaal aan de Spaanse kroon krijgt Willem van Oranje-Nassau gewetensbezwaren als hij de plannen van Philips II hoort. Er worden bloedige inquisities tegen de protestanten in Europa beraamd die ook het Nederlandse volk niet zullen overslaan. Hoewel katholiek is Willem absoluut tegen iedere vorm van aantasting van de godsdienstvrijheid. Vriendschap en liefdes maar ook intriges en verraad hebben allen deel uitgemaakt van het fascinerende leven van de grondlegger van het huidige Nederlandse Koningshuis.

 

- In uitstekende staat. Leeftijd vanaf 6 jaar. 3 dvd's, 460 minuten.

 

Willem van Oranje

€ 5,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Wilhelmina

Op 6 september 1898 werd de 18-jarige Wilhelmina Helena Pauline Maria ingehuldigd in de Nieuwe Kerk te Amsterdam. "Wilhelmina" vertelt het verhaal van deze grillige vorstin. Ze is ongenuanceerd, ongeduldig en eigenwijs, maar ook strijdvaardig en betrokken. Haar dominante karakter brengt haar met regelmaat in conflict met de regering . Ook in haar privé-leven heeft Wilhelmina het niet makkelijk. Haar man, hertog Hendrik van Mecklenburg-Schwerin, zoekt zijn vertier buiten de deur. Koningin-moeder Emma draagt haar dochter echter op haar lot te dragen in het belang van de monarchie.
Vlak voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog verliest Wilhelmina de wil tot regeren. Haar particulier secretaris en vertrouweling Francois van 't Sant, die een intrigerende rol speelt in al haar beslissingen, weet haar te overtuigen om aan te blijven. Tijdens de oorlogsjaren groeit ze uit tot Moeder des Vaderlands. Als in 1946 blijkt dat het volk kiest voor de politieke situatie van voor de oorlog en niet voor een nieuw staatsbestel doet Wilhelmina moegestreden en teleurgesteld op 4 september 1948 afstand van de troon. De indrukwekkende dramaproductie is gebaseerd op het succesvolle toneelstuk van Ton Vorstenbosch, geproduceerd door impresariaat Jacques Senf.

 

- Speelduur 200 minuten, leeftijd alle leeftijden.

- In goede staat.

Wilhelmina

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Willem Wever: boeiendste vragen over de geschiedenis

Willem Wever is het bekendste televisieprogramma van de NCRV, waarin kinderen gekke, leuke en spannende vragen stellen. Een vast onderdeel van Willem Wever is HOT. Het Historischrisch Onderzoeks Team onder leiding van Raymi Sambo doet onderzoek voor Willem Wever en komt met verrassende resultaten.

Wie heeft Anne Frank en haar familie verraden? Hoe werden heksen in Nederland vervolgd? Hoe werd Willem van Oranje vermoord? Waarom waren Nederland en België vroeger één land? En waarom hoeven kinderen in Nederland niet te werken?

Het antwoord op deze en nog veel meer geschiedenisvragen ontdek je samen met Willem Wever!

 

- Nederlands gesproken, 107 minuten, vanaf 8 jaar.

- In nette staat.

Willem Wever: boeiendste geschiedenisvragen

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

World Trade Center

Het verhaal van John McLoughlin en William J. Jimeno, twee politiemannen die bij een reddingsoperatie na de terroristische aanslagen van 11 september 2001 zelf vast kwamen te zitten onder het puin van het World Trade Center.

 

- Nederlands ondertiteld, speelduur 124 minuten, leeftijd vanaf 12 jaar.

- In nette staat.

World Trade Center

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Year One

Twee Neanderthalers en de bijbel! Zed en Oh zijn primitieve holbewoners die uit hun dorp worden verbannen en besluiten een epische reis door de oudheid te maken. De ene is een stuntelige jager, de andere een zachtaardige vruchtenplukker. Dit tweetal geraakt onverwacht verwikkeld in een paar van de belangrijkste bijbelse gebeurtenissen. Regisseur en co-scenarist is de legendarische Harold Ramis. YEAR ONE is plat, grof, totaal absurd, smakeloos en waanzinnig grappig!

 

- Nederlands ondertiteld, speelduur 95 minuten, leeftijd vanaf 12 jaar.

- In nette staat.

Year One

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Zwartboek (speciale editie)

Wanneer het onderduikadres van de mooie joodse zangeres Rachel Steinn per ongeluk wordt gebombardeerd, besluit ze om met een groep joden de Biesbosch over te steken naar reeds bevrijd gebied. De boot stuit echter op een Duitse patrouille en alle vluchtelingen worden op brute wijze afgeslacht. Alleen Rachel weet te ontkomen.

Met vele extra's, zoals commentaar van de regisseur, making of, Zwartboek in DWDD.

 

- Speelduur dvd 1: 139 minuten, speelduur dvd 2: 121 minuten. Leeftijd vanaf 16 jaar.

- In nette staat.

Zwartboek (speciale editie)

€ 3,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen

Zwarte Meteoor, de

Aan het eind van de roerige jaren vijftig komt de eerste zwarte Zuid-Afrikaanse top-voetballer Steve Mokone naar Almelo om te spelen bij Heracles. Hij is een groot succes en raakt bevriend met de onstuimige en pas vijftienjarige Felix Verbeek. Mokone leert Felix dat hij zijn hart moet volgen, dat hij zich beslist niet moet neerleggen bij de sombere toekomst die zijn vader voor hem in gedachten heeft. In een bewogen jaar krijgt Felix vreselijke ruzie met de baas van zijn vader, krijgt hij zijn eerste vriendinnetje en is hij de steun en toeverlaat van de eerste Afrikaanse vedette in Nederland: Steve-"De Zwarte Meteoor"-Mokone.

 

Nederlands gesproken, speelduur 90 minuten, alle leeftijden.

Nog in verpakking (als nieuw).

Zwarte Meteoor, de

€ 2,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-3 dagen