Over Geschiedenisportaal


 

Startpunt

 

Geschiedenisportaal is het startpunt voor geschiedenisonderwijs in Nederland en de Nederlandstalige gebiedsdelen. De site richt zich op het verschaffen van relevant historisch nieuws, boeken, films en series en nascholing. Daarnaast is veel informatie te vinden over het lesgeven en de daarbij horende didactiek.

 

Nieuwsbrief

 

Met regelmaat wordt een nieuwsbrief verstuurd. U kunt zich hiervoor gratis en zonder verdere verplichtingen opgeven. Kijk hiervoor bij het hoofdmenu.

 

Praktisch lesmateriaal

 

Geschiedenisportaal maakt lesmateriaal dat via onze webshop te bestellen is. Het lesmateriaal wil docenten ondersteunen in de dagelijkse lespraktijk. Dat doen we door direct toepasbaar materiaal aan te bieden, zonder veel 'poespas'.

 

Geheel vernieuwd en herzien

 

Deze site is een voortzetting van Histotheek en Geschiedenisplein, voor het eerst opgericht in 2007. De website is geheel vernieuwd en herzien in 2018. In 2021 heeft de site een opfrisbeurt gekregen en is het design aangepast.

 

Contact

 

Mocht u contact willen opnemen, dan kan dat door een mail te sturen naar info[at]geschiedenisportaal.nl. We proberen dan zo snel mogelijk te reageren

Geschiedenisportaal heeft een twitter-account onder @gsportaal

 

Mocht er onverhoopt informatie worden vermeld dat in uw ogen onjuist of niet gewenst is, dan kunt u ook mailen. Fouten maken is namelijk menselijk. We zullen dan zo spoedig mogelijk actie ondernemen.

 

Deze site is een initiatief van drs. Wim Niemeijer, docent geschiedenis in het voortgezet onderwijs. Hij heeft inmiddels meer dan 20 jaar ervaring en geeft met veel plezier les.

 

Laatst bijgewerkt: augustus 2021.