Over Geschiedenisportaal


 

Startpunt

 

Geschiedenisportaal is het startpunt voor geschiedenisonderwijs in Nederland en de Nederlandstalige gebiedsdelen. De site richt zich op het verschaffen van relevant historisch nieuws, boeken, films en series en nascholing. Daarnaast is veel informatie te vinden over het lesgeven en de daarbij horende didactiek.

 

Het geschiedenisonderwijs is ingericht rond de Tien Tijdvakken. Hierover verschaffen we informatie middels het aanbieden van bronteksten en samenvattingen.  Voor docenten en leerlingen wordt verder informatie verschaft over het examen, waarbij de nadruk ligt op het havo- en vwo-onderwijs.

 

Praktisch lesmateriaal

 

Geschiedenisportaal maakt lesmateriaal dat via onze webshop te bestellen is. Het lesmateriaal wil docenten ondersteunen in de dagelijkse lespraktijk. Dat doen we door direct toepasbaar materiaal aan te bieden, zonder veel 'poespas'.

 

Geheel vernieuwd en herzien

 

Deze site is een voortzetting van Histotheek en Geschiedenisplein, voor het eerst opgericht in 2007. De website is geheel vernieuwd en herzien in 2018.

 

Adverteren

 

Het is mogelijk om op deze site te adverteren. Wij bieden zeer concurrerende tarieven waarmee u een groot bereik heeft onder historisch geïnteresseerden. Neem voor de mogelijkheden gerust contact op.

 

Contact

 

Mocht u contact willen opnemen, dan kan dat door een mail te sturen naar info[at]geschiedenisportaal.nl. We proberen dan zo snel mogelijk te reageren

Geschiedenisportaal heeft een twitter-account onder @gsportaal

 

Mocht er onverhoopt informatie worden vermeld dat in uw ogen onjuist of niet gewenst is, dan kunt u ook mailen. Fouten maken is namelijk menselijk. We zullen dan zo spoedig mogelijk actie ondernemen.

 

Deze site is een initiatief van drs. Wim Niemeijer, docent geschiedenis in het voortgezet onderwijs. Hij heeft inmiddels 20 jaar ervaring en geeft met veel plezier les.

 

Laatst bijgewerkt: oktober 2018.