Maand van de Geschiedenis 2022: 'Wat een ramp!'

 

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met talloze musea, bibliotheken, boekhandels, archieven en andere culturele instellingen organiseert de Maand meer dan vijfhonderd activiteiten door het hele land.

 

Onder het motto 'Ontdek gisteren, begrijp vandaag' wordt in oktober 2022 met het thema Wat een ramp! geschiedenis voor het voetlicht gebracht.

 

In ieder mensenleven komen ze voor: rampen. Van een naaste die overlijdt tot een dorp dat wegspoelt. Van geen dak boven je hoofd hebben tot een economie die instort. Hoe gaan we om met tegenspoed? 

 

350 jaar na het Rampjaar brengt de Maand van de Geschiedenis in oktober 2022 allerhande rampen en hun gevolgen voor het voetlicht. Ook wordt verder gekeken: naar rampen die door menselijk handelen zijn voorkomen. Er wordt een ode gebracht aan de veerkracht en weerbaarheid die een ramp in de mens kan opstuwen. En aan de creativiteit, samenwerking en innovatie die uit een vreselijke gebeurtenis kunnen voortvloeien. 

 

[ Bekijk de site van de Maand van de Geschiedenis ]