Lesbrief Oekraïne en Rusland

De oorlog tussen Oekraïne en Rusland staat volop in het nieuws. Via sociale media worden jongeren hier bovendien extra mee geconfronteerd.

 

Gratis lesmodule

 

Om de actuele ontwikkelingen voor hen in een bredere context te plaatsen heeft de Atlantische Commissie daarom een gratis lesmodule ontwikkeld. Deze is toegespitst op de bovenbouw VMBO (GL/TL) en onderbouw HAVO/VWO.

 

De module bestaat uit vier onderdelen: hierin komen de geschiedenis van beide landen aan bod, de opmaat naar de oorlog, de Russische visie op het buitenland en de rol van het Westen.

 

Ieder onderdeel wordt afgesloten met een aantal vragen en in de slotopdracht wordt de leerling uitgedaagd om de lesstof te herkennen in de actualiteit. De doelgroep van de module zijn leerlingen van de bovenbouw VMBO (GL/TL) en onderbouw HAVO/VWO.

 

[ Bekijk hier de lesmodule ]