Expositie 'Deventer besmet!'

11 mei t/m 6 november 2022

 

De expositie ‘Deventer besmet!’ neemt u mee in de geschiedenis en vertelt meer over de medische kenmerken van de pandemieën die Deventer teisterden. Daarnaast wordt u bewust gemaakt van wat een pandemie deed en doet met ons gedrag. Dit wordt gedaan met een spannend interactief spel waarbij u, als burgemeester van Deventer, beslist over de toekomst van de stad. Een uitgelezen kans om eindelijk zelf eens het roer in handen te nemen!

 

Medische en historische achtergrond

 

Bezoekers zullen in de expositieruimte eerst kennismaken met het medische verhaal van een aantal belangrijke pandemieën die Deventer teisterden: melaatsheid, de pest, cholera, pokken, tuberculose en natuurlijk Covid-19. Vervolgens wordt aan de bezoekers de historische situatie in Deventer geschetst. Waar brachten we onze zieken onder? Welke medische hulp konden we hen bieden? Hoe gedroegen we ons ten aanzien van de zieken?

 

Interactief spel

 

Zo wordt toegewerkt naar het hoogtepunt: u confronteren met uw eigen gedrag ten aanzien van een pandemie. U wordt gevraagd keuzes te maken in de rol van burgemeester. Gaat u de uitdaging aan? 

 

Bron: http://www.geertgrootehuis.nl/agenda/expositie-deventer-besmet/