Een nieuwe wereldorde? Nascholing over invloed oorlog Oekraïne

Aan de vooravond van een nieuwe orde? Een beschouwing over de invloed van de oorlog in Oekraïne op de geopolitieke status quo

 

Op 16 juni 2022 organiseert de Atlantische Onderwijscommissie een nascholingsseminar in Utrecht.

 

In het licht van de actualiteit wordt nader ingaan op de invloed van de oorlog in Oekraïne op het geopolitieke toneel.

 

De huidige ontwikkelingen kunnen worden gezien als een keerpunt in de Europese geschiedenis, met grote gevolgen voor de liberale wereldorde. Wat beweegt Poetin? Hoe beïnvloedt de Russische inval in Oekraïne de toekomst van het Europese veiligheidsbeleid en wat betekent dit voor de NAVO? Wat voor rol speelt desinformatie in dit conflict en hoe positioneert China zich ten opzichte van Rusland, de Verenigde Staten en Europa?

 

Sprekers

 

Tijdens het nascholingsseminar zullen we ingaan op deze vragen. Laat je inspireren door sprekers als Tony van der Togt (Instituut Clingendael) en Gwenda Nielen (TILT, platform tegen desinformatie, oud-luitenant-kolonel).

 

Voor een volledig overzicht van het programma en om je aan te melden ga naar atlcom.nl/onderwijs.