Stripdagboek met oorlog op de achtergrond

Sinds kort heeft het NIOD een dagboek in stripvorm in de collectie: een bijna vrolijk, letterlijk kleurrijk dagboek, getiteld 'De Humorist van Van Gekkum en Co'. De auteur, Lies den Houting, is pas dertien jaar oud als ze in augustus 1939 begint met het schrijven en tekenen van deze geestige, wonderlijke en soms bijna surrealistische observaties van het leven van alledag: zowel losse cartoons als korte stripverhalen. In haar vijf schetsboeken kleurt ze haar tekeningen zelf in. Als gemengde techniek combineert ze ecoline met aquarel, wat bijzondere kleurencombinaties oplevert. NIOD medewerkers Kees Ribbens en Michiel Wilmink gingen deze herfst bij mevrouw Bossinade-den Houting op bezoek.

 

[ Lees hier een artikel over het stripboek op de site van het NIOD ]

 

[ Bekijk hier het stripboek in de collectie ]