Tentoonstelling: Ellen Thorbeckes China

Tot en met 3 oktober 2021

 

De foto's van Ellen Thorbecke tonen een zeldzaam beeld van het dagelijks leven in China rond 1930.

 

China in de jaren 30

 

De tentoonstelling Ellen Thorbeckes China laat foto’s en fotoboeken zien van collectiefotograaf Thorbecke, gemaakt in China in de jaren 30 van de vorige eeuw. De tentoonstelling vertelt het verhaal van een vrijgevochten vrouw die een unieke positie in de Nederlandse fotografie inneemt.

 

Zeldzaam

 

Haar kleine maar buitengewone fotoarchief, één van de parels uit de collectie van het museum, toont een zeldzaam beeld van het dagelijks leven van het China van toen. Haar fotografie blijkt nu zeer zeldzaam te zijn. Er is een beperkte hoeveelheid fotografie van het dagelijks leven van China uit die periode bekend. De tentoonstelling is samengesteld door fotojournalist Ruben Lundgren.

 

[ Lees meer op de site van het Nederlands Fotomuseum ]