Govert naar de oorspong van de mens

Elke vrijdag, 27 augustus t/m 8 oktober 2021, 22.15 uur, NPO 2 (10 september geen uitzending)

 

Nieuwe serie van wetenschapsjournalist Govert Schilling

 

Een reis langs wetenschappelijke ontdekkingen over onze verre voorouders

 

Waar komen we vandaan, hoe zijn we geworden wie we zijn en waar gaan we naar alle waarschijnlijkheid naartoe? In deze nieuwe zesdelige serie gaat wetenschapsjournalist Govert Schilling op zoek naar de oorsprong van de mens. Hij bezoekt bijzondere plekken en fascinerende opgravingen en duikt in onze biologische evolutie. Meekijkend over de schouders van gedreven wetenschappers gaat hij op zoek naar antwoorden.

 

Wetenschappelijke ontdekkingen

 

Inmiddels lopen er 7,5 miljard mensen op de aarde rond. We zijn met veel en al sinds onze eerste stap op de maan zijn we op zoek naar andere bestemmingen buiten onze eigen planeet. Onze ontdekkingsdrift begon al voor het ontstaan van de moderne mens. Govert maakt een reis langs de belangrijkste wetenschappelijke ontdekkingen over onze verre voorouders. Hij houdt de huidige stand van de mensheid tegen het licht en hoort hoe wetenschappers denken over onze toekomst. Govert naar de oorsprong van de mens gaat op zoek naar antwoorden in eigen land, maar reist ook naar Zuid-Afrika, Georgië, Scandinavië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Spanje.