Ooggetuigen van de Duitse deling in de klas

31 jaar geleden kwam er met de val van de Berlijnse Muur een einde aan de Duitse deling. Voor onze leerlingen iets wat zij hooguit uit de geschiedenisboeken kennen. Wilt u dit belangrijke hoofdstuk uit de Duitse geschiedenis dichter bij uw leerlingen brengen? Meldt u dan aan en ontvang een gastspreker in de klas, die uw leerlingen zijn persoonlijk verhaal over de Duitse deling en de val van Muur vertelt.

 

De Onderwijsafdeling van het Duitsland Instituut Amsterdam koppelt dit schooljaar wederom ooggetuigen van de Duitse deling aan Nederlandse scholen. De gastsprekers, allemaal woonachtig in Nederland, hebben ieder een persoonlijk verhaal over deze episode in de Duitse geschiedenis: ze vertellen over hun schooltijd in de DDR, over opgroeien in het geïsoleerde West-Berlijn van de jaren '80, over de nacht die alles deed veranderen op 9 november 1989 of over de gevolgen van de ‘Wende’ voor hun familie en vrienden. Ze gaan in gesprek met uw leerlingen en beantwoorden vragen. Kortom: ze maken de geschiedenis tastbaar.

 

Aanmelden voor een gastles kan t/m 22 oktober 2021.

 

[ Lees meer op de site van het Duitsland Instituut ]