Educatiemateriaal 'Slag om de Schelde'

Onder de titel V. heeft Young Crowds een speciaal educatiepakket rondom de film De Slag om de Schelde ontwikkeld. Deze is bestemd voor de bovenbouw van vmbo, havo en vwo. De inhoud is te verdelen in drie thema’s: Vechten, Vrede en Vrijheid.

 

Aan de hand van fragmenten uit de film en interviews met cast en crew, maakt V. de verbinding tussen De Slag om de Schelde en actuele thema’s die ook in vakken als maatschappijleer en geschiedenis aan bod komen. Denk aan de dunne scheidslijn tussen goed en fout, vrijheid versus onvrijheid en het belang van grondrechten, zoals de vrijheid van meningsuiting.

 

Een pakket voor één klas bestaat uit:

 

Magazine met artikelen, interviews en opdrachten (30 stuks);

Website, onderverdeeld naar schooltype, met interactieve opdrachten;

Digitale lesbrief die specifiek op de film inzoomt;

Digitale docentenhandleiding.

 

[ Kijk voor meer informatie op de site vechtenvredevrijheid ]