Noordhoff podcast: geschiedenisonderwijs en actualiteit

Ben je op zoek naar deskundige verdieping en inspiratie over diverse onderwijsthema’s? Uitgever Noordhoff heeft het programma Tussenuur waarbij je kunt luisteren naar podcasts.

 

Tim Huijgen: vakdidacticus

 

In de tweede aflevering hoor je Tim Huijgen, hij is vakdidacticus geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. In deze podcast krijg je inzicht in hoe geschiedenisonderwijs helpt om huidige gebeurtenissen te duiden .

 

Leerlingen vragen zich vaak af waarom geschiedenis belangrijk is: ‘Dat is toch geweest en niet relevant voor mijn leven nu?’ Tim vertelt je over de rol van geschiedenis in hedendaagse kwesties en hoe je dit met je leerlingen bespreekt. Daarnaast krijg je praktische tips hoe je discussies op gang brengt met je leerlingen over actuele maatschappelijke kwesties waarbij geschiedenis een grote rol speelt.

 

[ Ga naar de website van Noordhoff podcast ]