De Wereld van de Oost: website bij film De Oost

Still van de website 'De wereld van de Oost'
Still van de website 'De wereld van de Oost'

 

De Wereld van de Oost gaat in op de context van de gebeurtenissen uit de film rondom de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog en brengt deze tot leven met historische en persoonlijke verhalen. De Wereld van de Oost biedt verdieping bij de speelfilm De Oost en bestaat uit meerdere onderdelen.

 

[ Bekijk de website de Wereld van de Oost ]

 

Werkvormen

 

Bij De Wereld van de Oost en de film De Oost zijn werkvormen ontwikkeld gericht op het gesprek in de klas en onderzoek doen vanuit een multiperspectieve benadering. De werkvormen zijn inzetbaar bij vakken als geschiedenis, CKV, burgerschap of projectonderwijs. Voor sommige werkvormen is het nodig om eerst De Oost te kijken, dit wordt per werkvorm aangegeven. Voor De Oost geldt een leeftijdsgrens van 16+, DE VERHALEN zijn inzetbaar vanaf de 3e klas.

 

Perspectief

 

Op de website kun je verschillende perspectieven kiezen, bijvoorbeeld van 'de Turk', Raymond Westerling. Je kunt je in zijn perspectief verdiepen door te scrollen in een uitgebreid verhaal.