Hier zijn de Van Rossems seizoen 7

Still uit de trailer van seizoen 7
Still uit de trailer van seizoen 7

 

Seizoen 7, 2021

Elke zaterdag, 20.40 uur, NPO 2

 

Maarten van Rossem, zijn zus Sis en zijn broer Vincent gaan op stap in steden in Nederland of net over de grens. De drie Van Rossems laten elkaar weer plekken zien die de anderen nog niet zo goed kennen en vertellen elkaar de verhalen die daarbij horen. Ze doen dat zoals alleen zij dat kunnen: met veel kennis, zonder enige opsmuk en met gevoel voor humor. Maarten bekijkt de steden vanuit zijn specialiteit, geschiedenis, Sis als kunsthistorica en Vincent is expert op het gebied van architectuur.

 

De eerste aflevering van seizoen 7 speelt zich af in Assen. Er is historie genoeg: de hunebedden en Bartje, de hoofdpersoon uit de boeken van Anne de Vries. Vincent bekijkt architectuur en Sis bezoekt het Drents Museum.

 

Afleveringen:

 

Afl. 1 - 8 mei: Assen
Afl. 2 - 15 mei: Nijmegen
Afl. 3 - 22 mei: Kampen
Afl. 4 - 29 mei: Apeldoorn
Afl. 5 - 5 juni: Schiedam
Afl. 6 - 12 juni: Utrecht

 

Bekijk hieronder een interview over seizoen 6.