Dag van het Kasteel (24 mei 2021)

 

Het thema voor de 14e editie van Dag van het Kasteel is gekozen. Met 'Wat? Water!: De rol van water opkastelen en buitenplaatsen' staat het thema dit jaar volledig in het teken van water.

 

Water is heel belangrijk voor kastelen en buitenplaatsen. De slotgracht zorgde voor verdediging en de rivier zorgde ervoor dat bewoners makkelijk en snel op hun buitenplaats konden komen vanuit de stad.

 

Water voor de keuken werd soms ook uit de gracht gehaald. En de wc, die kwam weer in de gracht terecht. Water is in een land als Nederland altijd een actueel thema. Daarom is het noodzakelijk dat er bij kastelen en buitenplaatsen aan waterbeheer wordt gedacht.

 

Veel kastelen en buitenplaatsen hebben prachtige tuinen en over bossen waar je heerlijk kunt wandelen. Volg een waterwandeling door de tuin van exclusieve locaties die normaal niet opengesteld zijn. Maak onderweg op kunstzinnige wijze kennis met de geschiedenis van deze bijzondere plek en kom alles te weten over de rol die water hier speelt.

 

[ Kijk voor meer informatie op de website van de Dag van het Kasteel ]