Online nascholingsreeks historische contexten vwo

Het Instituut voor Geschiedenisdidactiek (IVGD) organiseert een online nascholingsreeks in het kader van het vernieuwde examen Geschiedenis vwo.

 

In februari, maart en april 2021 kunt u via Zoom lezingen volgen.  Naast 'China' en 'Steden en Burgers' komt het onderwerp 'Verlichting' aan bod.

 

Bettine Vriesekoop over China

 

Vriesekoop gaat in op de invloed van het westen op de ontwikkeling van China, hoe het keizerrijk ten val kwam en welke gebeurtenissen bepaalde hoe de CP aan de macht kwam, bleef en hoe China zich ontwikkelde tot een Hypermoderne neokapitalistische autocratie en wat wij daarvan kunnen verwachten.

Bettine Vriesekoop was ooit vijfvoudig Europees kampioen tafeltennis, en werd later schrijfster, journaliste en presentatrice. Zij schreef sinds 1996 diverse boeken, waaronder Heimwee naar Peking, Duizend dagen in China, en Dochters van Mulan. Van 2006 tot 2010 woonde ze in Peking waar ze werkte als correspondent van NRC Handelsblad.

 

U kunt zich tot 4 februari 2021 aanmelden.

 

[ Ga hier naar de website voor meer informatie ]