Humanasium: platform voor Mens & Maatschappij

Het Humanasium is een onafhankelijk landelijk platform voor de versterking en ontwikkeling van onderwijs in het domein Mens- en Maatschappij. Het Humanasium stimuleert en ondersteunt samenwerking tussen de Mens- en Maatschappijvakken en vakdocenten aardrijkskunde, geschiedenis, economie, filosofie, levensbeschouwing, maatschappijleer en maatschappijwetenschappen.

 

 

Samenwerken

 

De Stichting Humanasium heeft een aanpak ontwikkeld voor scholen en docenten die concreet willen samenwerken om meer samenhang te creëren tussen de Mens- en Maatschappijvakken in het curriculum op hun school. Dat kan op verschillende manieren.

 

Bijvoorbeeld op een kleinschalige manier door de samenwerking tussen twee vakken en vakdocenten bijvoorbeeld aardrijkskunde en geschiedenis, waarbij ze met hun leerlingen in een periode in het jaar samen aan een gezamenlijk project werken vanuit de verschillende perspectieven. Maar ook grootschalig waarbij je in stappen toewerkt naar de samenwerking tussen alle docenten van de Mens- en Maatschappijvakken en een complete integratie van het curriculum.

 

Op de site is informatie te vinden over bijeenkomsten en ook achtergrondinformatie.

 

[ Kijk hier voor de website ]