Nascholingsconferentie: 75 jaar vrijheid, waar staan we nu?

In 2020 staat Nederland stil bij 75 jaar bevrijding en zal Amerika in de ban zijn van de presidentiële verkiezingen in november. Dit zijn twee van de onderwerpen die op 18 maart aan bod zullen komen.

 

 

Tijdens het ochtendprogramma van de conferentie staan inhoudelijke lezingen op het programma, met sprekers als Jaap Verheul, waarbij we bekijken wat 75 jaar na de bevrijding nog de rol van Amerika is in het beschermen van Europa. Bovendien zal er aandacht besteed worden aan een relatief nieuw thema: cyberveiligheid. Wat zal de rol van cyberdreigingen zijn voor de vrijheid en veiligheid van Nederland? Maar ook: wat is de rol van nepnieuws in onze samenleving en hoe kunnen leerlingen het herkennen?

 

In de middag zijn er praktische workshops, waarvan er één verzorgd zal worden door DROG, experts op het gebied van desinformatie.

 

[ Bekijk hier meer informatie ]