De Verenigde Staten volgens Maarten van Rossem (lezingen)

Hoewel de Amerikaanse verkiezingen pas in november 2020 plaatsvinden, wordt er al genoeg over geschreven en gepraat. De belangrijkste vraag: wordt Trump herkozen?

Maarten van Rossem neemt in aanloop naar de verkiezingen de politiek van de Verenigde Staten onder de loep. In drie avonden blikt hij terug op belangrijke veranderingen in het politieke systeem, eerdere presidenten en de erfenis van Trump. Ook richt hij zijn pijlen op de toekomst: wat beslist de Amerikaanse kiezer op 3 november 2020?

2 april
In dit eerste college geeft Maarten van Rossem een analyse van het Amerikaanse politieke systeem en de historische ontwikkeling hiervan. Wat zijn de belangrijkste grondslagen van het systeem en hoe is de Amerikaanse politiek in de afgelopen decennia veranderd?

18 juni
Maarten van Rossem blikt terug op de afgelopen jaren, waarbij hij ook de erfenis van Trump onder de loep neemt. Wat waren opmerkelijke momenten in de Amerikaanse politiek en hoe belangrijk is rol van de media geweest tijdens Trumps termijn?

17 september
In het laatste college richt Maarten van Rossem zich op 2020 en behandelt hij de vraag: wordt Trump herkozen door de Amerikaanse kiezer? Wat zijn zijn voorspellingen voor de verkiezingen en welke rol zal het populisme spelen in de toekomst van de Amerikaanse politiek?

 

[ Kijk hier voor meer info en opgave ]