Dichter in de Jungle wint Libris Geschiedenisprijs 2019

"Dichter in de jungle" van Roelof van Gelder is de winnaar van de Libris Geschiedenis Prijs 2019. Juryvoorzitter Sybrand Buma, burgemeester van Leeuwarden en oud-fractievoorzitter van het CDA maakte dit tijdens een speciale live-uitzending van het radioprogramma OVT bekend.

 

Slavernij

 

"Dichter in de jungle" is een biografie over John Gabriel Stedman, een 18e eeuwse officier in het Nederlandse leger die beroemd is geworden door één boek over Suriname. In Suriname werd Stedman geconfronteerd met slavernij. Hij was geschokt over de inhumane behandeling van de slaven. De prenten uit zijn boek, dat in meerdere talen vertaald werd, hebben een grote invloed gehad op het denken over slavernij.

 

Ga op Bol.com naar: Dichter in de Jungle

 

Uit een lijst van meer dan driehonderd historische boeken heeft de jury op 7 september 2019 vijf titels genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs 2019.