Asterix: De Dochter van de Veldheer

 

Op 24 oktober 2019 komt Asterix: De Dochter van de Veldheer uit. Het nieuwe album is deel 38 in de stripreeks over Asterix en Obelix. Het is alweer het vierde album van schrijver Jean-Yves Ferri en tekenaar Didier Conrad, die vanaf deel 35 de reeks overnamen van Albert Uderzo.

 

Ga op Bol.com naar: De dochter van de Veldheer

 

Na het album De Race door de Laars, zal Asterix: De Dochter van de Veldheer zich weer wat dichter bij huis afspelen. Caesar is na de veldslag bij Alesia op zoek naar de dochter van Vercingetorix, de Gallische veldheer uit de titel van het album. De veldheer zelf is verslagen, maar zijn dochter is ontkomen. Het avontuur begint, wanneer twee Avernische stamhoofden met een meisje aankomen in het dappere dorpje van Asterix en Obelix. Is zij misschien de dochter van Vercingetorix?