Geschiedenis Festival Haarlem 2019

Het Geschiedenis Festival strijkt op 5 oktober 2019 voor de vijfde keer neer in Haarlem, en is groter dan ooit. Meer dan 75 sprekers en artiesten, op vijf historische locaties bieden een dag lang een uitgebreid programma voor geschiedenisliefhebbers van jong tot oud. Als klap op de vuurpijl wordt het festival dit jaar ’s avonds afgesloten met een eenmalig opgevoerde show waarin muziek en geschiedenis hand in hand gaan.

 

Het kloppend hart van de activiteiten is theatercomplex de Philharmonie. Maar er is nog meer te beleven dankzij de toevoeging van vier externe locaties: Teylers Museum, de schitterende Gravenzaal in het Haarlemse stadhuis, de Waalse Kerk en Zang en Vriendschap. Alle locaties zijn op enkele minuten loopafstand van het Philharmonie en vrijwel geheel rolstoeltoegankelijk.

 

Meesterverteller Geert Mak, PvdA-prominent en oud-minister en historicus Lilianne Ploumen en Annemarie Lavèn, hoofdredacteur van Historisch Nieuwsblad zullen het Geschiedenis Festival feestelijk openen.

 

[ Lees hier meer ]