75 jaar vrijheid: themawebsite

Omroep Gelderland heeft in samenwerking met het vfonds en Provincie Gelderland het platform '75 jaar vrijheid, op weg naar 2020' opgericht.

 

[ Bekijk hier de website ]

 

De redactie werkt toe naar de viering van 75 jaar bevrijding in 2020. Dat wordt gedaan met een televisiemagazine, een eigen website en pagina's op Facebook, Instagram, YouTube en Twitter.

 

'Gewone' Gelderlanders van alle leeftijden wordt een plek voor hun verhalen en herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog geboden. Alledaagse dingen, hoop en vrees, de manier waarop mensen zich door de oorlogsjaren heen sloegen. Verdriet en vreugde lagen vaak akelig dicht bij elkaar. Deel uw verhaal via www.75jaarvrijheid.nl of via onze social media. Verhalen, foto's, film, brieven en dagboeken; het is allemaal welkom.

 

Indrukwekkend zijn de documentaires van Omroep Gelderland. In de aflevering hieronder wordt onder meer ingegaan op de Muur van Mussert. Een historica zegt hierover dat we niet alleen plekken nodig hebben die ons doen herdenken aan vrijheid, maar ook plekken die gaan over onvrijheid.