Lesmateriaal Hidden Figures

De vrouwen in Hidden Figures zijn eens niet de huisvrouwen en vriendinnetjes van de heroïeke astronauten, die vol spanning afwachten of hun mannen weer thuiskomen. Nee, de film vertelt het verhaal van Katherine Johnson, Dorothy Vaughn en Mary Jackson, drie briljante vrouwen van Afro-Amerikaanse afkomst, die werkten bij de NASA als menselijke rekencomputers.

 

Ruimtevaart

 

Hidden Figures is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en laat zien welke rol Afro-Amerikaanse vrouwen hadden bij het ruimtevaartprogramma van de NASA in de jaren ’60. Deze indrukwekkende film toont een onbelicht deel van de geschiedenis van de ruimtevaart en neemt de kijker mee achter de schermen bij de NASA.

 

Wetenschapsfilms

 

Deze lesbrief is samengesteld door InScience – Dutch International Film Festival Nijmegen. InScience is een wetenschapsfilmfestival opgericht in 2015 door Arthouse LUX en de Radboud Universiteit. Het doel van het festival is aan de ene kant het tonen van de schoonheid van wetenschap door middel van het medium film en aan de andere kant het verhelderen van ingewikkelde thema’s uit de wetenschap met behulp van film. InScience vertoont wetenschapsfilms, dit zijn films die altijd een link hebben met onderzoek of wetenschappers.

 

Omdat de lesbrief moeilijk te vinden is op het internet, is hieronder een bestand te downloaden.

 

Download
Lesmateriaal-Hidden-Figures-InScience-20
Adobe Acrobat document 2.9 MB