Studiereis Boston en New York

De Atlantische Commissie zoekt enthousiaste docenten die mee willen op studiereis naar de Amerikaanse steden Boston en New York van woensdag 16 t/m woensdag 23 oktober 2019. Specifieke doelgroep vormen docenten geschiedenis, aardrijkskunde, maatschappijleer/-wetenschappen en coördinatoren internationalisering.

 

 

Onderwijsinstellingen bezoeken

 

Het programma van de studiereis staat in het teken van bezoeken aan verschillende onderwijsinstellingen en gesprekken met diverse onderwijsexperts. De stad Boston staat bekend om de gerenommeerde onderwijsinstellingen die er gevestigd zijn zoals Harvard en het MIT, maar in de afgelopen decennia hebben ook openbare middelbare scholen in Boston een sterke kwaliteitsverbetering doorgemaakt. Maar ook New York is onderwijskundig gezien zeer interessant: het is een stad van uitersten en dit is ook in het onderwijsaanbod goed terug te zien.

 

[ Kijk hier voor meer informatie ]

 

Best practices

 

Bij alle bezoeken en gesprekken staat de vraag centraal wat Nederlandse scholen en docenten kunnen leren van hun Amerikaanse evenknieën, bijvoorbeeld op het vlak van inclusief/passend onderwijs. Door vergelijking met én reflectie op het Nederlandse onderwijssysteem en lesmethodes kunnen lessen en best practices voor de eigen lespraktijk worden geïdentificeerd.