10 keer meer geschiedenis

Het Nederlandse geschiedenisonderwijs is sterk gericht op Nederland en Europa. Op zaterdag 1 juni 2019 is bij The Black Archives de poster ‘Tien keer meer geschiedenis - Verzwegen geschiedenis op school’ gepubliceerd. Een poster vol cruciale verhalen die je niet of nauwelijks op school leert!

 

Verzwegen Geschiedenis

The Black Archives ontwikkelde deze poster in samenwerking met de Commissie Wereldgeschiedenis van de Vereniging van Docenten Geschiedenis en Staatsinrichting in Nederland (VGN Kleio), Social Innovation Works en diverse historici en experts. Het komt voort uit de serie Verzwegen Geschiedenis waarmee FunX en De Correspondent een serie artikelen over verborgen geschiedenissen hebben gepubliceerd.

 


De poster is gericht op het bevorderen van onderwijs rondom wereldgeschiedenis, verzwegen perspectieven en het aanzwengelen van een gesprek hierover op verschillende niveaus. Op zaterdag 1 juni zijn de eerste posters uitgereikt aan aanwezige scholieren en verkrijgbaar zijn voor aanwezigen. De poster is ook te downloaden.

 

[ Lees meer op de site van The Black Archives ]

 

Bekijk hieronder een alternatief voor Tijdvak 6: