Gids Slavernijverleden Nederland

‘Gids Slavernijverleden Nederland geeft een beknopt inzicht in  het slavernijverleden van Nederland als geheel.

 

100 locaties

 

Voor 18 steden en regio’s worden telkens vijf prominente locaties getoond met een soms bekend, maar even zo vaak onbekend, verhaal. Daarnaast zijn er nog twee sets van vijf locaties, één met locaties van nationale betekenis hebben, een ander met locaties met een internationale connecties. Totaal bevat het boek  100 locaties door geheel Nederland. Daarmee toont de Gids aan hoe wijd verspreid de verbintenis met slavernij was.

 

Gemeenschappelijke noemer in alle gevallen is de connectie met slavernij of dit nu verzet tegen de slavernij, het bezit van of profiteren van het werk van tot slaaf gemaakten, of simpelweg de handel in koloniale producten die met de inzet van tot slaaf gemaakten vervaardigd zijn.

 

Koop bij bol.com

 

De Gids is net als voorgaande publicaties tweetalig van opzet en rijk geïllustreerd. Naast beschrijvingen en kaartmateriaal over de diverse locaties biedt de gids enkele thematische verhalen die de achtergronden van het Nederlandse slavernijverleden toelichten.

 

Op de omslag van het boek staat Wange van Bali die in Delft woonde. Hij was geboren in slavernij in Nederlands-Indië. Het netwerk van de VOC, WIC en Middelburgse Commercie Compagnie was wereldwijd en nationaal van eminent belang.

 

[ Bekijk hier een deel van de inhoud ]