Nationale Museumweek 8 t/m 14 april 2019

Tijdens de vijfde Nationale Museumweek die plaatsvindt van 8 t/m 14 april, staat heel Nederland in het teken van een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is.

 

Ruim 400 musea plaatsen gedurende deze week hun pronkstukken in de schijnwerpers. Deze musea doen allemaal mee op hun eigen manier: met speciale activiteiten of bijzondere programmering bijvoorbeeld rond een pronkstuk.

 

Over de Nationale Museumweek


De Nationale Museumweek is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij ruim 400 musea in het hele land hun collecties op een niet te missen wijze in de schijnwerpers zetten. En zodoende ambassadeurs, fans én nieuw publiek uitnodigen om zich te laten verrassen, inspireren of confronteren met een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is: ons échte goud.

 

Musea zullen tijdens deze week op geheel eigen wijze aansluiten bij het overkoepelende thema ‘Ontdek samen ons échte goud, dichterbij dan je denkt!’ Het beoogde resultaat is een sterkere binding van alle inwoners van ons land met de ‘collectie Nederland’.

 

Astronautenpak van André Kuipers

 

Met de lancering van het ‘een gouden vergroting van André Kuipers’ astronautenpak uit Space Expo start de vijfde Nationale Museumweek. Vanaf 8 april is het bekendste ruimtepak van Nederland niet te missen voor een groot publiek: de hele week is het te bewonderen voor duizenden passanten. Door dit pak groot in goud in de openbare ruimte te plaatsen wordt iedereen geconfronteerd met de museale collectie, ons échte goud, in de buurt.