Formatief evalueren in elke les

Op maandag 25 maart 2019 vond op het kantoor van Bureau ICE de boekpresentatie plaats van: Formatief evalueren in elke les – praktische werkvormen, tips en aanwijzingen.

 

In de twintig jaar waarin hij voor de klas stond tekende Trainer Sergej Visser zijn ervaringen rond formatief evalueren op. Deze heeft hij gevat in een handzaam boek vol inspirerende werkvormen voor docenten in het voortgezet onderwijs. De publicatie van het boekje is ingegeven door de concrete vraag van docenten naar praktische handvatten en werkvormen om formatief evalueren in hun lessen voor elkaar te krijgen. Puttend uit zijn twintig jaar lange ervaring voor de klas, heeft Sergej, geheel naar de aard van Bureau ICE, vanuit een evidence-based benadering gekeken naar wat echt werkt in de praktijk. Deze ervaringen heeft hij toegeschreven op de fasen van het wetenschappelijke model van formatief evalueren. Hiermee zijn de werkvormen van ‘leuke variaties om eens te proberen’ getransformeerd naar een begaanbare reis voor elke docent naar formatief evalueren in elke les.

 

Zelf aan de slag met Formatief Evalueren

 

Het handboek kan gezien worden als een reisgids voor docenten in het voortgezet onderwijs die aan de slag willen met Formatief Evalueren. Via de website van Bureau ICE kunt u een gratis exemplaar bestellen. Deze wordt kosteloos opgestuurd naar uw schooladres via het bestelformulier op de website.

 

[ Bekijk hier de website met informatie ]