Beleef de Nachtwacht

Vrijwel iedereen in Nederland en ver daarbuiten kent De Nachtwacht. Het meesterwerk van een van Neerlands bekendste schilders: Rembrandt van Rijn.

 

Vanaf nu kun je waar je maar wilt dit wereldberoemde schouwspel tot op detailniveau bekijken en zijn geheimen ontdekken.

 

Ga naar beleefdenachtwacht.nl, pak de hand van kapitein Frans Banninck Cocq en maak een interactieve ontdekkingstocht door De Nachtwacht. Nooit eerder was het mogelijk om zo dicht bij het schilderij te komen!

 

Dit jaar is het 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn overleed. Daarom is 2019 uitgeroepen tot het Rembrandtjaar. Als eerbetoon aan de kunstenaar ontwikkelde de NTR samen met het Rijksmuseum beleefdenachtwacht.nl – een interactief meesterwerk. Beleefdenachtwacht.nl neemt de bezoeker mee op een audiovisuele reis door De Nachtwacht.

 

Tot op detailniveau is in te zoomen op het werk, waardoor dieper dan ooit door te dringen is tot het schilderij. Via audiotours, ingesproken door acteur Nasrdin Dchar, komt de bezoeker meer te weten over wat De Nachtwacht zo bijzonder maakt. Wie zijn de mannen op het schilderij? Waar zit Rembrandt verstopt? En wie is het meisje? Waarom is niet iedereen gelijk belicht? En hoe heeft De Nachtwacht anderen geïnspireerd?

 

De speciaal gecomponeerde muziek van Hans Nieuwenhuijsen en Selle Sellink zorgt voor een extra bijzondere ervaring van het interactieve meesterwerk. Voor het jonge publiek biedt de website een speciale audiotour van Het Klokhuis, ingesproken door Klokhuispresentatrice Sosha. Ook is er een Engelse versie, nightwatchexperience.com, waarbij presentator Ikenna Azuike de audiotours heeft ingesproken.

 

Beleefdenachtwacht.nl is gemaakt door een deel van het team dat in 2016 de interactieve webdocumentaire Jheronimus Bosch - De Tuin Der Lusten ontwikkelde. Deze prijswinnende site over het meesterwerk van Jheronimus Bosch kreeg internationale aandacht en werd bezocht door ruim 1,3 miljoen unieke bezoekers.

 

[ Ga naar beleefdenachtwacht.nl ]