Das Boot - Miniserie

 

De oorspronkelijke film dateert uit 1981. Nu verschijnt er in maart en april 2019 een miniserie dat gezien kan worden als een vervolg op de serie. We blijven niet alleen maar in de onderzeeër, maar begeven ons ook aan wal.

 

Aflevering 1:

Najaar 1942, Frankrijk is bezet door de nazi's. Simone Strasser gaat in La Rochelle als vertaalster voor de Duitsers werken, haar broer Frank dient op een gloednieuwe duikboot, de U-612. Als zoon van een legendarische duikbootcommandant krijgt kapitein Hoffmann met de nodige scepsis te maken. Kort voor de U-612 vertrekt, heeft Frank een dringend verzoek aan zijn zus dat haar ernstig zorgen baart.
Das Boot, zaterdag 2 maart om 20.00 uur op NPO 2.

 

Aflevering 2:

Een dag na haar geheime ontmoeting wordt Simone door hoofdinspecteur Forster van de Gestapo gevraagd om te tolken bij het verhoor van een opgepakte Française. Aan boord van de U-612 onderwerpt kapitein Hoffmann zijn bemanning aan een loodzwaar regime, om op alles voorbereid te zijn. Ondertussen raakt Simone steeds dieper betrokken bij het geheim van haar broer Frank. Ze komt voor een groot dilemma te staan.
Das Boot, zaterdag 9 maart om 20.00 uur op NPO 2.

Aflevering 3:

 

Als Simone ontdekt welk geheim haar broer Frank verborgen heeft gehouden, is er voor haar geen weg terug meer. Terwijl de U-612 een pion in een politiek steekspel van de nazi's is geworden, is de bemanning van slag na de dood van Willy. Al snel krijgt de nieuwe passagier aan boord het zwaar te verduren. Ondertussen is het Franse verzet in La Rochelle bezig om een actie voor te bereiden.
Das Boot, zaterdag 16 maart om 20.00 uur op NPO 2.

 

Aflevering 4:

Na een door het Franse verzet gepleegde bomaanslag in La Rochelle zinnen de Duitsers op represailles. Forster van de Gestapo is in zijn nopjes met de verrichtingen van Simone, en doet haar een voorstel. Aan boord van de U-612 blijkt Simones broer Frank iets gemeen te hebben met de Amerikaanse uitwisselingspassagier, Samuel Greenwood. Kapitein Hoffmann moet afrekenen met geroddel en achterklap.
Das Boot, zaterdag 23 maart om 20.00 uur op NPO 2.

 

Aflevering 5:

Na de aanslag van het Franse verzet proberen Forster en Duval te achterhalen wie het explosief kan hebben geplaatst. Dat Forster een dossier over Carla Monroe in handen heeft, baart Simone grote zorgen. De aanwezigheid van kapitein Wrangel aan boord van de U-612 brengt de toch al onder vuur liggende Hoffmann verder in de problemen. De onrust onder de bemanning neemt verder toe.
Das Boot, zaterdag 30 maart om 20.00 uur op NPO 2.

 

Aflevering 6:

Wrangel heeft de macht gegrepen aan boord van de U-612, maar kan niet voorkomen dat torpedobootjagers de duikboot in een benarde positie brengen. Met de komst van Sinclair krijgt het Franse verzet in La Rochelle een nieuwe impuls. Weer wordt een beroep gedaan op Simone, die door alle aandacht van Forster op haar hoede moet zijn, en tegelijkertijd vindingrijk. De gevonden ontsteker blijft Forster bezighouden.
Das Boot, zaterdag 6 april om 20.00 uur op NPO 2.

 

Aflevering 8:

Forster laat geen onduidelijkheid bestaan over zijn gevoelens voor Simone. Door zijn jacht op Carla Monroe komt Simone tussen twee vuren te staan. Duval maant Forster om Simone in te lichten dat er van de U-612 al dagen niets meer is vernomen. De U-612 kampt met een brandstoftekort en de bemanning is de wanhoop nabij. Wanneer een SOS-signaal opgepikt wordt, kan dat hun redding betekenen.
Das Boot, zaterdag 13 april om 20.00 uur op NPO 2.

 

Aflevering 9:

 

Nadat het Franse verzet onder leiding van Carla Monroe overste Gluck heeft ontvoerd, besluit Forster gruwelijke represailles uit te voeren. Simone loopt gevaar, nu Forster beseft dat hij haar niet kan vertrouwen. Om de perikelen aan boord van de U-612 te verhullen, verzint de bemanning een list. Ondertussen is de Gestapo bezig met een klopjacht en komt Simone steeds verder in het nauw.
Das Boot, zaterdag 20 april om 20.00 uur op NPO 2.