2019 is Rembrandtjaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rembrandt van Rijn is een van de meeste geliefde Nederlandse kunstenaars, een innovatieve meesterschilder. In 2019 is het 350 jaar sinds zijn dood en wordt zijn leven en nalatenschap gevierd met tentoonstellingen door heel Nederland, van Middelburg tot Leeuwarden.

 

Rembrandt werd geboren in Leiden in 1606. In 1624 begon hij zijn eigen atelier, waarna hij in 1631 naar Amsterdam verhuisde. Hij onderscheidde zich door zijn variatie aan onderwerpen. Van portretten en zelfportretten, tot landschappen, allegorieën, bijbels en mythologische thema's.

 

 

Dankzij de bloeiende handel in Europa en daarbuiten was de Nederlandse republiek een macht om rekening mee te houden. Het was immers in deze periode dat nieuwe stromingen in de schilderkunst zich ontwikkelden en grote technologische ontdekkingen werden gedaan. Het is geen verrassing dat verschillende exposities deze ontwikkelingen uit Gouden Eeuw tonen.

 

Bezoek bijzondere exposities

 

Het jaarprogramma biedt een buitengewone kans om Nederland te verkennen. Er zijn schilderijen te bewonderen die nooit eerder vertoond zijn in Nederland.

 

In 2019 is de volledige collectie Rembrandts voor het eerst tegelijkertijd te zien: maar liefst 22 schilderijen, 60 tekeningen en 300 prenten. De tentoonstelling is een fantastische kans om meer te leren over zijn baanbrekende technieken en innovatieve ideeën. Tijdens het themajaar worden drie tentoonstellingen over de meester georganiseerd.

 

[ Lees meer op de site van holland.com ]