Nascholingsdagen middeleeuwen – Een ander perspectief

Jaarlijks organiseert Saga i.s.m. Blink Academie nascholingsdagen voor geschiedenisdocenten, met dit jaar als thema ‘Middeleeuwen, een ander perspectief?’. Op 15 februari 2019 bent u welkom in het Dominicanenklooster in Zwolle en op 22 februari in Museum Het Valkhof in Nijmegen. Tijdens deze nascholingsdagen ervaart u wat de kracht is van activerende didactiek en hoe u leerlingen in beweging krijgt in uw lessen over de middeleeuwen. Met de lesmodules en het materiaal dat u meekrijgt, kunt u direct aan de slag in uw klas.

 

Middeleeuwen duister?

 

Op de nascholingsdag in Zwolle bijt Libris Geschiedenisprijswinnaar Frits van Oostrom het spits af met een lezing over het waargebeurde verhaal van ridder Jan van Brederode. In Nijmegen is het eerste woord aan vakdidacticus Koen Henskens, die in gaat op de vraag of de middeleeuwen wel zo duister waren als men vaak denkt. Of is dit juist de tijd waarin onze huidige samenleving is ontstaan? Daarnaast bestaat het programma op beide dagen uit een drietal praktische workshops van o.a. Nathan van Kleij, waarbij u aan de slag gaat met activerende werkvormen.

 

 

 [Lees hier meer ]