VGN Jubileumcongres 2019 (15 maart 2019)

Op 18 november 1958 is de VGN (Vereniging Geschiedenisdocenten in Nederland) opgericht. In november 1959 verscheen het eerste nummer van Kleio.

 

Op het vijfde Nationale Geschiedenisonderwijscongres wordt het 60-jarig jubileum van de VGN gevierd - met elkaar tijdens een feestelijke dag vol nascholingsworkshops, op het fascinerende slot Loevestein. Hugo de Groot staat op uit zijn boekenkist en verwelkomt ons. Geschiedenis wordt hier levend!

 

 

 

Leraar en leerling centraal

 

Op het congres staan de leraar en de leerling in het zonnetje. Want om hen draait het allemaal. Als het er om gaat de leerling te enthousiasmeren, wat kan de geschiedenisdocent dan verbeteren of juist handhaven in de dagelijkse onderwijspraktijk? Zien we continuïteit of verandering in het geschiedenisonderwijs van de afgelopen zestig jaar? Welke didactische werkvormen houden het geschiedenisonderwijs actueel en relevant in de eenentwintigste eeuw?

 

Lezingen en workshops

 

Op het congres ontmoeten de grote didactische, onderwijskundige en historisch-maatschappelijke thema’s en debatten van de laatste zestig jaar elkaar. Het congres zal met lezingen en nascholingsworkshops antwoord geven op de vraag wat dit allemaal voor de leerlingen en docenten betekent, voor vandaag en morgen.

 

[ Lees meer op de site van VGN ]