Quizlet: Oefenen met studiesets

Met het programma Quizlet kan een leerling geleerde stof oefenen en herhalen. Docenten kunnen met het online programma de les verrijken, door een klassikale quiz af te nemen.

 

Gratis account en oefenen maar!

 

Via Quizlet.com is eenvoudig een gratis account aan te maken (een betaalde versie met extra mogelijkheden kan ook). Vervolgens kan de leerstof worden ingevoerd. Wil je oefenen met de stof, dan kan dat op verschillende manieren. Eén van de manieren is met zogenaamde flashcards. Een andere mogelijkheid is om een proefwerkje uit te draaien. Je kunt zelfs een spel spelen waarbij je zo snel mogelijk combinaties moet maken.

 

Quizlet Live

 

Docenten kunnen gebruik maken van Quizlet live. Leerlingen loggen makkelijk via een code in. Het bijzondere aan Quizlet Live is dat het programma groepen maakt, zonder dat leerlingen daarop invloed hebben. Als het spel eenmaal is gestart, dan gaat het er niet alleen om wie de snelste is. Eén van de leerlingen in de groep heeft namelijk het juiste antwoord. Er zal dus overlegd moeten worden. Na een beperkt aantal vragen zal één groep de snelste en dus de winnaar zijn!

Met Quizlet Live zijn ook werkvormen mogelijk. Laat de groepen bijvoorbeeld zonder te praten tot het juiste antwoord komen. Of laat de leerlingen van de groepen juist verspreid in het lokaal zitten...

 

Reactie van leerlingen

 

Leerlingen zijn vaak razend enthousiast over Quizlet Live. Het vormen van groepjes, het samenwerken en overleggen, het maakt van energie los in het lokaal.

 

[ Bekijk hier de website van Quizlet ]

[ Docentenhandleiding Quizlet Live ]