Stripboek: Nieuwe Vrienden

Het educatieve stripboek Nieuwe vrienden (64 pagina’s) is ontwikkeld door de Anne Frank Stichting in samenwerking met tekenaar Eric Heuvel en scenarist Frank Jonker.

 

Het stripverhaal is bestemd voor leerlingen in de leeftijd van 11 – 14 jaar oud. Met deze strip en de educatieve materialen kunt u de thema’s identiteit, vriendschap, pesten, vooroordelen en discriminatie in de klas behandelen.

 

Alex (15) is zeer tegen zijn zin met zijn vader naar Amsterdam verhuisd. Hij mist zijn vrienden en zijn voetbalteam. Op de eerste dag op zijn nieuwe school komt Alex te laat. Tot overmaat van ramp wordt hij door sommige klasgenoten uitgelachen. Na school ziet Alex een meisje uit zijn klas stiekem een oud gebouw binnengaan. Wat heeft Aylin te verbergen? En vindt Alex nieuwe vrienden?

 

Bij het stripboek is een online digitale les beschikbaar met opdrachten, animaties, werkbladen voor leerlingen en een docentenhandleiding. Voor meer informatie: www.annefrank.org/nieuwevrienden