Storm: Letters van vuur

In 2017 verscheen de film 'De Storm' in de bioscoop. Speciaal bij deze film is lesmateriaal gemaakt dat kosteloos ter beschikking wordt gesteld voor leerlingen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. In het lesmateriaal komen verschillende (historische) onderwerpen uit de film aan bod, zoals De Reformatie, boekdrukkunst, nieuws toen en nu en vrijheid van meningsuiting. De onderwerpen worden geduid en in historisch perspectief geplaatst.

 

Lesmateriaal

 

Bij deze leerzame, Nederlandse film is educatief materiaal gemaakt dat kosteloos ter beschikking wordt gesteld voor leerlingen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Het educatieve materiaal bestaat uit een werkboekje van 16 pagina’s en een interactieve, digitale les. In het lesmateriaal komen verschillende (historische) onderwerpen uit de film, zoals De Reformatie en vrijheid van meningsuiting. De onderwerpen worden geduid en in historisch perspectief geplaatst. In het materiaal is ook aandacht voor the making of van de film, een test Wie neem jij in vertrouwen en uw leerlingen krijgen een uniek kijkje achter de schermen bij Storm.

 

[ Ga hier naar de pagina om het materiaal te bestellen ]

 

Over de film

 

'Storm. Letters van vuur' vertelt het spannende avontuur van de 12-jarige Storm, zoon van drukker Klaas Voeten dat zich afspeelt in het jaar 1521 in de stad Antwerpen. Wat Storm niet weet, is dat Klaas in het geheim verboden teksten drukt. Storm’s moeder  is het hier absoluut niet mee eens. Maar wanneer Klaas in het grootste geheim een opdracht krijgt om een belangrijke, verboden brief te drukken die de corruptie in de stad eindelijk zou kunnen stoppen, neemt hij die toch aan.


Het veilige leventje van Storm komt volledig op de kop te staan als Klaas en Storm worden betrapt. Zijn vader wordt gearresteerd maar Storm vlucht net op tijd weg, met het origineel van de verboden brief…
Nu kan Storm geen kant meer op. Hij is het middelpunt van een klopjacht, aangezet door de nieuwe Inquisiteur  en zijn soldaten. Geholpen door Marieke, een weesmeisje dat in de ondergrondse tunnels van de stad woont moet Storm in een race tegen de klok zijn vader zien te redden van de doodstraf. Maar wie kan hij vertrouwen?

 

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek. Bekijk hieronder het boek op Bol.com.

 

Koop bij bol.com  

 

Bekijk hieronder de trailer van de film: