Riphagen

Riphagen is een WOII-misdaad thriller gebaseerd op het leven van Andries ‘Al Capone’ Riphagen. Hij is niet alleen een bokser, zwarthandelaar en souteneur, maar vooral een fervent Jodenjager. Riphagen wordt onmetelijk rijk met het opsporen, afpersen en verraden van Joodse onderduikers en waant zich hierbij onaantastbaar. Maar als hij een belangrijke verzetsgroep verraadt, opent de jonge politieagent en verzetsstrijder Jan van Liempd (Kay Greidanus) de jacht op hem.

 

Geen held, maar dader

 

Regisseur Pieter Kuijpers: 'Met Riphagen wil ik proberen het veel te heroïsche beeld over Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog bij te stellen. Het is geen film over een held, maar over een dader. Een dader die puur om opportunistische redenen voor de verkeerde kant van de historische scheidslijn heeft gekozen.'

 

[ Meer over de serie op de site van de VPRO ]

 

Koop bij bol.com

 

Bekijk hieronder de trailer bij de serie: