Post uit de vergetelheid

Waarom schrijf je me niet – Post uit de vergetelheid is een reizende tentoonstelling. Met authentieke brieven en briefkaarten uit getto’s en nazi-kampen vertelt de tentoonstelling het verhaal van vervolging en vernietiging in de aanloop naar en tijdens de Tweede Wereldoorlog. De poststukken zijn de sporen die mensen op hun reis hebben nagelaten. Sommigen overleefden, velen niet.

 

Hoofdpersonen

 

We volgen de reis van drie hoofdpersonen – een pubermeisje, een verzetsman, een jonge man – en hun familie vanuit hun woonplaats in Nederland langs kampen en getto’s. Hun geschiedenis wordt in korte films verteld door drie vertellers: Karsu over het Joodse meisje Wanda Verduin, Ad van Liempt over de verzetsman Nico Peeters en Natascha van Weezel over de Joodse man Jules Schelvis. De films kunnen op deze website worden bekeken.

 

De tentoonstelling gaat in op de vraag welke betekenis dit verhaal over communicatie, censuur, misleiding en privacy(verlies) heeft voor nu.

 

Deze website geeft ook uitgebreide aanvullende informatie, onder andere over de vluchtelingenstromen en het vluchtelingenbeleid voor en in het begin van de oorlog.

 

Bekijk hier de website

 

Ga hier naar het onderdeel educatie op de site