Monsieur Chocolat

Monsieur Chocolat vertelt het waargebeurde verhaal van de legendarische Franse clown Chocolat, de eerste zwarte circusartiest die uitgroeit tot een beroemdheid in de tijd van de belle époque in Parijs. Samen met zijn partner, de clown Footit, beleeft hij weergaloze successen. 

 

Circus

 

Als achtjarig jongetje werd Chocolat – zijn echte naam is Rafael Padilla – verkocht en belandde hij in Bilbao. Inmiddels, eind negentiende eeuw, werkt hij in een klein circus dat rondreist in het noorden van Frankrijk. Als voormalig slaaf ligt het werk niet voor het oprapen en braaf voert Chocolat dan ook zijn werk uit in het circus. De gierige eigenaren hebben hem tot ‘negerkoning Kalanka’ gedoopt en voor veel van de bezoekers is het voor het eerst dat ze een zwarte man zien. Chocolat vindt het prima wat hij moet doen voor de kost en heeft een geheime affaire met een jonge circusmedewerkster.

 

Monsieur Chocolat

 

Als de succesvolle clown Footit (James Thierrée) Rafael ziet optreden, is hij onmiddellijk onder de indruk van zijn grote talent. Hij stelt hem voor samen een nieuwe act op te zetten. Footit is een strenge leermeester voor Chocolat en gaat volledig op in zijn ambacht, maar al snel ontstaat er een komische chemie in hun act en speelt het verse duo de sterren van de hemel. Het succes bereikt een directeur in Parijs die de twee een lucratieve baan aanbiedt in zijn enorme theater. Rafael – inmiddels omgedoopt tot Monsieur Chocolat – en Footit groeien uit tot grote sterren in de Franse hoofdstad. Ze zijn een regelrechte sensatie. Maar kan Chocolat omgaan met de valkuilen van de roem, de vele vrouwen en het snelle geld? Het vergeten verhaal van een buitengewone man.

 

Bekijk hieronder de trailer van de film: