Les Hérities

Geschiedenisdocente Mevr. Guéguen geeft les in een Lyceum in Créteil, niet zover van Parijs. Aan het begin van het schooljaar komt ze voor een ‘moeilijke’ klas te staan. De klas is samengesteld uit een bonte mengeling met vooral opstandige pubers.

 

Mevr. Guéguen laat zich echter niet afschrikken en schrijft haar klas in voor een projectwedstrijd met als onderwerp 'de kinderen en jongeren die slachtoffer werden van de holocaust tijdens WO II'. Ondanks de tegenstand van de directeur en het aanvankelijke gebrek aan enthousiasme van de klas, zet zij haar plannen door.

 

In de film speelt Léon Zyguel zichzelf als kampoverlevende van Auschwitz en Buchenwald. Dat leidt tot een intense scene tussen hem en de leerlingen. Op 29 januari 2015 is Zyguel overleden…

 

Koop bij bol.com

 

Bekijk hieronder de trailer bij de film: