Indië in Oorlog: Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië

Indië in Oorlog is een overzichtswebsite waar u informatie kunt vinden over de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië. Met de zoekmachine kunt u rechtstreeks zoeken in de collecties van aangesloten instellingen, de partners. De informatie is zeer verschillend van aard. Zo kunt u naast afbeeldingen, documenten en landkaarten ook audio, video en objecten online vinden. Het portaal voorziet in achtergrondinformatie in de vorm van ‘het verhaal’, ‘de kaart’ en ‘de tijdlijn’. Deze bestrijken de periode 1900 tot heden. Indië in Oorlog is ontwikkeld in het kader van het programma Erfgoed van de Oorlog van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

 

Docenten

 

In de aangesloten collecties kunt u verhalen, archieven, digitale lessen, namen  van bekende personen en boektitels vinden, maar ook foto's , plaatjes van objecten en landkaarten, geluidsfragmenten en video's. Die kunt u via het zoekveld direct op uw scherm krijgen. Er zijn ook verwijzingen naar andere sites opgenomen. Hier staat dan kort beschreven wat u daar kunt vinden, maar dan moet u wel naar de websites toe klikken om de informatie te bekijken. Daar vind u o.a. ook informatie en excursies naar tentoonstellingen en plaatsen van herdenking of informatie over sprekers in de klas.

 

Ga naar de website

Ga naar de uitleg voor docenten