Ellis & Bernie: lespakket discriminatie

Ellis & Bernie is een lespakket over discriminatie en Jodenvervolging voor de onderbouw van het VMBO.

 

Het lesmateriaal bestaat uit een korte film (30 minuten), een serie filmclips, zes lessen, een docentenhandleiding en een werkboekje. Genoemde onderdelen staan allemaal op de website, die in februari 2016 is gelanceerd.

 

Inzicht in discriminatie en Jodenvervolging

 

Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog kan lastig te bespreken zijn in de klas. Het is een abstract onderwerp dat leerlingen nogal eens koppelen aan het Midden Oosten-conflict (Arabieren tegenover joden). Het liefdesdrama van Ellis Cohen Paraira en Bernie Spier haalt dit moeilijke thema naar de belevingswereld van de leerlingen. Ze kunnen zich beter voorstellen hoe het voelt om niet meer vrij te zijn, te moeten onderduiken en vervolgd te worden. Aan de hand van dit waargebeurde verhaal krijgen ze meer inzicht in de gevolgen van discriminatie en Jodenvervolging.

 

[ Bekijk hier de website ]