Studiereis Boston en New York

Ook dit jaar organiseert de Atlantische Commissie een studiereis vaan de Verenigde Staten. Met 15 docenten uit het voortgezet onderwijs, volwassenenonderwijs en het HBO wordt Boston en New York bezocht. De reis vindt plaats van 17 t/m 24 oktober 2018.

 

Onderwijsinstellingen

 

In Boston maak je kennis met diverse soorten onderwijs en wat deze onderscheidt.  Daarvoor worden gerenommeerde onderwijsinstellingen zoals Harvard en het Massachusetts Institute of Technology bezocht, maar ook openbare scholen en de zogeheten charter schools. Door het bezoeken van verschillende (typen) scholen wordt de reflectie op het Nederlandse onderwijssysteem en de eigen lesmethodes gestimuleerd, en kunnen hier lessen en best practices voor de eigen lespraktijk uit worden getrokken. De interactie met collega’s uit het hele land draagt hier eveneens aan bij.

 

Amerikaanse verkiezingen

 

Het bezoek aan New York zal in het teken staan van de midterm elections, de Amerikaanse Congresverkiezingen die op 6 november 2018 plaats zullen vinden. De stad biedt voldoende gelegenheden om zich te verdiepen in de actuele thema’s en de voortgang van de strijd. Als docent kunt u hier ideeën opdoen om in uw lessen aandacht te besteden aan de verkiezingen.

 

Verdere informatie en het digitale aanmeldingsformulier vindt u op de website: https://www.atlcom.nl/onderwijs/actueel/

 

U kunt zich aanmelden tot maandag 11 juni 2018.