Studiedag naar Kazerne Dossin, Mechelen

Zondag 7 oktober 2018 organiseert CIDI een studiedag naar Kazerne Dossin met rondleiding, interactieve sessies en workshops: De Holocaust en Mensenrechten.

 

Speciaal voor docenten van het voortgezet onderwijs, de bovenbouw van de basisschool en docenten in opleiding.

 

Kazerne Dossin is een voormalige Belgische legerkazerne in Mechelen. De kazerne werd tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitse bezetter gebruikt als doorgangskamp om Joden en zigeuners te transporteren naar Auschwitz. Sinds 2012 is Kazerne Dossin een herinneringsplek, museum en documentatiecentrum over Holocaust en Mensenrechten

 

Vanuit de Holocaust gaat Kazerne Dossin op zoek naar de tijdloze mechanismen van groepsdruk en collectief geweld die in sommige omstandigheden kunnen uitlopen op massamoord en genocide. Deze vraagstelling raakt de kern van de moderne mensenrechten, met hun nadruk op vrijheid en non-discriminatie.

 

Tijdens de studiedag krijgen docenten een rondleiding door het museum, een inleidende lezing over het educatief concept van Kazerne Dossin en de mogelijkheid workshops te volgen over o.a. polarisatie, de rol van bystanders en meer.

 

[ Bekijk hier de website voor uitgebreidere informatie ]