De nazi en de psychiater

Het verhaal van de Tweede Wereldoorlog wordt (gelukkig) nog steeds verteld en herteld. Minder bekend is wat gebeurde met de beulen van Hitler: Ze werden berecht tijdens de processen in Neurenberg. Nog minder bekend is hoe de personen als Göring en Hess zich gedroegen tijdens de processen. Het fascinerende boek ‘De nazi en de psychiater’ gaat over dit verhaal. Met name Göring komt uitgebreid aan bod als een aan pillen verslaafde megalomane man die zich opwierp als natuurlijke opvolger van Adolf Hitler. 

 

In het tweede deel van het boek wordt ingegaan op de persoon Douglas Kelley. Als psychiater begeleidde hij de gevangenen in Neurenberg. Na de oorlog neemt zijn carrière een vlucht, maar het leven van de drukbezette man eindigt in een drama.

 

Bekijk hier een lezing van de auteur op Youtube

 

Bekijk hier de dia's die tijdens de lezing werden gebruikt

 

 Bekijk op bol.com