Stripboeken over de Zonnekoning

De tekenaar/scenarist van Alex heeft een reeks van andere series van historische stripverhalen gelanceerd, spelend in verschillende tijdperken. Kenmerkend is steeds het gedetailleerde tekenwerk en de grote aandacht voor de historische situering. De serie 'Lois' speelt in Frankrijk ten tijde van Lodewijk XIV, de Zonnekoning. De hoofdpersoon Lois Lorcey werkt bij de bouw van het paleis van Versailles, maar komt in aanraking met de koning. Deze besluit hem naar Louisiana te sturen om daar tekeningen voor hem te maken.

 

Na een spannende zeereis komt Lois in Amerika aan en maakt daar kennis met de indianen. Een Frans fort wordt door de indianen ingenomen, maar vervolgens door een cycloon verwoest. Op zijn terugreis naar Frankrijk neemt hij een indianengezin mee. De koning beloont zijn diensten met een bouwvallig kasteel. In realistische stijl ingekleurd stripverhaal; veel tekst. Interessant om deze periode beter te leren kennen.

 

Bekijk op bol.com  

 

De volgende delen zijn inmiddels verschenen:

De Zonnekoning 2003
De stadhouder 2005
De zwarte code 2007
Monsieur, broer van de koning 2009
De Apollo 2012
In de klauwen van de valk 2013