Luther: een graphic novel

In het Lutherjaar (2017-1517) een stroom van publicaties over deze monnik die de aflatenhandel van de katholieke kerk bestreed. Deze publicatie is bijzonder omdat het een graphic novel is, met gratis lesmateriaal…

 

 

Reformatie

 

 

Keizers, koningen en pausen maakten ruzie. De pest waarde door Europa. De Turken stonden voor de poort van Wenen en dreigden heel Europa  in te nemen. In die explosieve situatie gooide één monnik de lont in het kruitvat van de kerk. Martin Luther bestreed de aflaathandel en gaf daarmee de aanzet tot de Reformatie.

 

 

Levensverhaal

 

 

Met humor, ernst en aandacht voor historische details vertelt deze graphic novel het levensverhaal van Luther, geplaatst in de context van zijn tijd. Een unieke manier om kennis te maken met Martin Luther en de eerste jaren van de beweging die door hem in gang gezet werd. Lees niet alleen over Luther, maar ook over keizer Karel V, koning Hendrik VIII en de Turkse aanvoerder Suleyman de Grote.

 

 

Koop bij bol.com

 

[ Bekijk via uitgeverij Brevier gratis lesmateriaal bij het boek ]