Effectiever leren met leerstrategieen

Presteren naar vermogen is tegenwoordig het devies. Maar hoe doie je dat? Hoe stimuleer je kinderen om het beste uit zichzelf te halen en geen genoegen te nemen met een zesje? Aandacht voor en training in leerstrategieën kan dan helpen. Wie leerstrategieën op de juiste wijze weet in te zetten, presteert beter en leert zelfstandiger. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er 14 leerstrategieën zijn die het leren bevorderen. In dit boekje, bedoeld voor leerkrachten in het basis- en middelbaar onderwijs, wordt helder uitgelegd wat deze 14 leerstrategieën inhouden en hoe deze, in het onderwijs, ingezet kunnen worden. 

 

Het boek is geschreven door Pieternel Dijkstra. Bekijk hier haar website.

 

Via de uitgever Boom is een inkijkexemplaar te bekijken. Kijk daarvoor hier.

 

Bekijk op bol.com