Denial (film)

Denial, is een film gebaseerd op het proces dat David Irving tegen Professor Deborah Lipstadt aanspande. Irving, autodidact-historicus en schrijver van ideologisch bevlogen boeken over Hitler en het Derde Rijk, staat bekend als Holocaustrevisionist, ofwel ontkenner van de systematische genocide op de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 

Holocaust

 

In 1993 publiceerde de Amerikaanse historica en docent Professor Deborah Lipstadt het boek Denying the Holocaust, waarin zij David Irving als ontkenner van de Holocaust bestempelde en zijn geloofwaardigheid als auteur in twijfel trok. Hij klaagde haar aan wegens smaad en het proces dat volgde zou de belangrijkste juridische beproeving op het gebied van Holocaustontkenning en vrijheid van meningsuiting van de twintigste eeuw worden. n het Engelse rechtssysteem ligt de bewijslast bij de beklaagde en daarom staan Lipstadt en haar team voor de taak te bewijzen dat de Holocaust daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

Over de Holocaust-ontkenning en het proces is een speciale website gemaakt met bronmateriaal.  Bekijk het hier.

 

 

Koop bij bol.com

 

Bekijk hieronder de trailer: